prins christian fødselsdag
Samfund

Sådan kommer du på gæstelisten til Prins Christians 18-års fødselsdag

Af Sigrid Glavind 4. september 2023
Foto: Kongehuset / Franne Voigt ©
Hvis du drømmer om at deltage ved en royal fest, så er det nu, du skal ansøge om en plads til Prins Christians 18-års fødselsdag.

Alle ved, at når man fylder 18 år, så skal man holde en (ekstra)stor fest – og det gælder altså også de royale. Så når Prins Christian senere på året fylder 18 år, får også 200 heldige unge mennesker fra hele landet en invitation.

Det skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det lyder måske for godt til at være sandt, og som noget, vi har stjålet fra "Askepot", men den er god nok!

Den store fødselsdagsfest, også kaldet gallataffel, finder sted på Christiansborg Slot den 15. oktober, og hvis du vil med, skal du spidse ører og være hurtig på tasterne.

Sådan gør du

To 18-årige fra hver af landets kommuner får en invitation, og hvis en af dem skal være dig, skal du gøre en indsats. Du skal nemlig sende en motiveret ansøgning til den kommune, som du bor i.

Det er forskelligt fra kommune til kommune, hvornår deadline er og om ansøgningen skal være på tekst eller video, er også op til den enkelte kommune. Du skal derfor gå ind på din kommunes hjemmeside og se, hvordan du gør, og om du kan nå det - flere kommuner har allerede lukket for flere ansøgninger.

I København er deadline for eksempel den 10. september, og her skal du sende en ansøgning på maks 150 tegn.

Husk! Du skal være fyldt 18, når festen finder sted, for at ansøge. Held og lykke!