Prins christian
Kendte

Er du den heldige? Prins Christian inviterer 200 danske unge med til sin 18-års

Af Line Frandsen 8. august 2023
Foto: Kasper Wenstrup
Når prins Christian senere på året fylder 18 år, inviteres 200 unge mennesker fra hele hele landet med.

En helt særlig festdag venter prins Christian, når han 15. oktober fylder 18 år.

Faktisk bliver dagen særlig for en lang række unge fra hele landet, for de bliver nemlig inviteret med til at fejre prinsens fødselsdag.

Det har kongehuset netop afsløret i en pressemeddelelse.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Helt konkret vil dronning Margrethe være vært for et gallataffel på Christiansborg Slot søndag den 15. oktober om aftenen, hvor kongehuset i samarbejde med landets kommuner har inviteret op mod 200 unge til at deltage i fejringen.

Hver af landets kommuner samt Grønland og Færøerne får mulighed for at udvælge to 18-årige, der kan komme med til gallataflet.

Det bliver dog langt fra de eneste, der vil deltage i prins Christians store dag.

Også en perlerække unge, der har markeret sig inden for sportens, kunstens og kulturens verden vil være med til at fejre, at prinsen for alvor træder ind i de voksnes rækker.

Gallataflet er dog ikke den eneste fejring på selve dagen. Festlighederne begynder således allerede klokken 12 søndag den 15. oktober.

Her vil fødselaren vise sig sammen med sin familie og dronningen på balkonen på Frederik VIII’s Palæ.

En særlig dag venter også knap en måned efter selve fødselsdagen. Her vil den nu 18-årige prins deltage i et møde i Statsrådet, hvor han vil afgive en såkaldt højtidelig erklæring om at ville overholde grundloven.

Herefter vil prins Christian så kunne blive udpeget som rigsforstander. Kongehuset oplyser dog i samme ombæring, at prins Christian vil ikke få sæde i Statsrådet, før et tronskifte har fundet sted.

Denne artikel blev første gang bragt af Se & Hør. Dette er en redigeret version.

Læs mere om