Samfund

Piger ”menstruerer” i offentligheden

Af Stine Kærsgaard 10. november 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
WHAT?! Her er grunden til, at to piger nu viser deres ”menstruation” frem til hele verden …

For nyligt er det blevet besluttet, at man i England vil lægge fem procent ekstra afgift på de bind og tamponer, som man kan købe i butikkerne. Regeringen har nemlig besluttet, at de her produkter kan betegnes som ”ikke-essentielle, luksuriøse vare”.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Menstruationsnyhed: Få en veninde-tampon

Den udmelding har virkelig forarget to piger, og det har derfor fået dem til at møde ”menstruations-blødende” op foran parlamentet.

Pigerne mener, at man på ingen måde bør betegne tamponer og bind som luksus-varer, for det er jo noget, som alle piger har brug for. Og de forstår heller ikke, hvordan regeringen kan se sådan på det, når for eksempel nogle kager eller eksotisk kød ikke bliver pålagt en luksus-afgift! Samtidig påpeger de også, det er et problem, at loven er blevet lavet af nogle mænd, som ikke selv dealer med menstruation.

Læs også: Ny teknologi til din menstruation

I en Facebook-post har pigen Edge beskrevet problematikken, og hun slutter af med at spørge direkte, om det mon vil hjælpe, hvis de møder blødende op ved politikernes dørmåtter.

Det har de nu gjort, og sagen er gået viralt. Flere mener, at det ikke vil få politikerne til at gøre noget ved afgift-pålægningen, men teenagepigerne er glade for, at sagen nu er kommet ud i medierne.

Læs her, hvordan du undgår menstruationskriser:

Undgåmenstruationskriser

Det er meget normalt, at din menstruation er utilregnelig, når du er teenager. Den kan faktisk komme når som helst, så det er godt at være forberedt, hvis du skulle få menstruation på et uventet tidspunkt.
Er du så uheldig at bløde igennem, så du får en plet på dine bukser, er det superrart at have noget at dække det med. Du kan for eksempel have en cardigan til at ligge på skolen eller i din taske, så du altid har noget at dække uheldet med. Cardigan fra Asos til 350 kroner.
Husk at vaske dig ”dernede” hver dag med intimvask, når du har menstruation. På den måde undgår du kløe, irritation og lugt. Og det er jo meget rart, ikke? Intimsæbe fra Matas til 19,95 kroner.
Download en app, som holder styr på, hvornår du skal have menstruation, hvornår du får PMS, hvordan din udflåd bør være og generelt holder dig opdateret på din cyklus. På den måde undgår du ubehagelige overraskelser, og så er det meget rart at kunne følge lidt med. For eksempel app’en Clue er nem og overskuelig – og gratis.
Med en menstruationskop kan du faktisk undgå de fleste menstruationskriser. Koppen skal bare tømmes et par gange om dagen, så du skal ikke bære rundt på bind og tamponer, og der er ingen fare for at bløde igennem. Læs alt, du skal vide om menstruationskoppen her.Menstruationskop fra Ladycup.dk til 279 kroner.

Læs mere om

MestLæste