billeder
Samfund

Pige sagsøger sine forældre for pinlige billeder

Af Marie Søndergaard 16. september 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Kan I forstå, at den her pige nu går rettens vej på grund af de her billeder?

Åh, nej. Kender du det med, at din mor synes, det er verdens bedste idé at dele et pinligt billede fra din barndom på sin Facebook-side? Heldigvis lytter de fleste forældre, hvis man beder dem om at fjerne det, men en 18-årig pige fra Østrig sagsøger nu sine forældre, fordi de nægter at slette de billeder, da har lagt op af hende på deres Facebook-sider.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Kan du finde fejlene på de photoshop'ede celeb-billeder?

Pigen siger, at forældrene siden 2009 har lagt mere en 500 intime og pinlige billeder op af hende uden at have spurgt, og hendes far nægter at fjerne dem fordi, han mener, at han har retten til billederne, fordi han selv har taget dem.

- De har ingen grænser, og de er ligeglade med, om det er et billede, hvor jeg sidder på toilettet eller ligger nøgen i min vugge. De har fotograferet det hele og gjort det offentligt. Jeg er træt af, at mine forældre ikke tager mig seriøst, siger den 18-årige pige til østrigske The Local.

Læs også: Teen sagsøger Facebook efter nøgenbillede

Derfor sagsøger hun nu sin mor og far, og det kan ende med, at forældrene skal betale en erstatning til deres datter, hvis de bliver kendt skyldige i at have krænket hendes privatliv.

Her du også prøvet, at der for eksempel blev delt billeder af dig, uden du havde givet lov? Herunder kan du læse, hvordan du kommer videre efter onlinemobning!

Komvidereefteronline-mobning

For at du kan komme videre, efter at du er blevet mobbet på nettet, er det en forudsætning, at du har konfronteret de mennesker, som har gjort det. Selv om det er grænseoverskridende, og du slet ikke har lyst til at snakke med dem, der har mobbet dig, er det vigtigt at du tager fat i dem. Fortæl dem, hvor ked af det de har gjort dig.
Foto: Shutterstock
Mobning er alvorligt – også online-mobning! Derfor er det vigtigt, at der komme en voksen ind over, som kan gribe ind hvis mobningen skulle opstå igen. Det kan enten være den mor, din far eller din klasselærer.
Foto: Shutterstock
Hvis du skal videre, er det vigtigt, at der ikke ligger ting på nettet, som du er ked af. Sørg for at alle grimme kommentarer, og hvad der ellers måtte ligge, er blevet slettet. Hvis du ikke er sikker på, at alt er blevet slettet, så få en voksen ind over, som kan sidde sammen med mobberne og være sikker på, at alle grimme kommentarer er væk. Husk, at det IKKE er pinligt at bede en voksen om hjælp – ingen mennesker skal leve med, at der ligger så grimme ting om dem på nettet på grund af mobberi.
Foto: Shutterstock
Når man bliver mobbet, kan man nogle gange godt komme til at vende problemerne indad og spørge sig selv: ”Hvad gør jeg galt?” Det skal du ikke gøre, for det er aldrig din skyld. Mobning er en grim og ondsindet handling, og derfor kan det ALDRIG forsvares at mobbe nogle personer! Også selv om man ikke kan lide dem.
Foto: Shutterstock
Husk også, at folk der mobber ofte er superusikre. Måske er de bange for at de ikke selv er gode nok, og derfor finder de styrke ved at nedgøre andre for at få det bedre med sig selv. Øv dig i at prøve at se tingene på den måde, da det vil hjælpe dig til at komme videre.
Foto: Shutterstock
Man kan godt blive rigtig usikker, når man er blevet mobbet. Men det er vigtigt, du prøver at holde fast i, hvem du selv er! Prøv at finde din indre styrke frem, og sig til dig selv, at det er mobberne den er helt gal med – ikke dig!
Foto: Shutterstock
Taylor Swift har skrevet en sang om bare at ryste haternes kommentarer af sig… Så hvis du lige har brug for at blive mindet om, at det er det rene vås, nogle har skrevet om dig på nettet, og at du på ingen måde skal lytte til det, så skru op for Taylor, og tag rådet til dig!
Foto: Shutterstock

Læs mere om