Samfund

Mobiltelefon redder teenagers liv

Af Stine Kærsgaard 20. august 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det var heldigt, at teenageren her havde sin iPhone på sig den dag.

- Jeg tror, jeg vil have min iPhone på mig resten af mit liv. Det skylder jeg den.

Sådan lyder det fra en teenager, som kom ud for en ulykke og (måske) kun overlevede, fordi han havde sin mobiltelefon på sig.

De fleste synes nok, at iPhone-funktionen ”Siri”, som bruges til at få telefonen til at udføre handlinger ved hjælp af stemmestyring, er lidt skør. Og vi er mange, der har prøvet at stille dumme spørgsmål for at se, hvordan ”Siri” reagerer og svarer. Men ideen om, at funktionen bare er noget fis, kan vi godt pakke sammen igen …

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: 5 ting, du ikke vidste, din iPhone kunne

En 18-årige teenager ved navn Sam Ray var nemlig stoppet for at lave nogle reparationer på sin lastbil. Redskabet, som holdt bilen oppe, gav pludselig meget efter, hvilket fik den tunge bil til at styrte ned over ham. Lastbilen pressede så hårdt på Sams krop, at han ikke kunne nå sin mobiltelefon for at ringe efter hjælp.

Heldigvis gjorde vægten fra bilen, at knappen, man skal holde nede for at tale til ”Siri”, blev aktiveret. Sam kunne derfor råbe: ”Siri, ring 911”, og HELDIGVIS virkede det!

Læs også: Læsernes yndlingsapps

Alarmberedskabet kom hurtigt derefter og hjalp Sam fri. På trods af tre brækkede ribben og en knust nyre, må man sige, at teenageren slap billigt fra ulykken. Det kunne være gået grueligt galt, hvis han ikke var blevet fundet i tide.

Vi kan godt forstå, at Sam altid vil have sin iPhone på sig fra nu af.

Bruger I nogensinde funktionen ”Siri”?

Sådan redder du din mobil, når den er ved at dø:

Reddinmobil,nårdenervedat

Sluk for mobildata, dataroaming og 3G. Du kan stadig modtage opkald og sms’er – bare ikke gå på nettet, med mindre der er wifi. Det sparer enorme mængder strøm! Du slår det fra i dine indstillinger under ”mobil”.
Får du også notifikationer, der lyser din skærm op, når du får en besked på facebook og lignende? Slå push-beskederne fra i dine indstillinger under ”meddelelsescenter”. Vælg din app, og slå ”advarsler” fra.
Du kan alligevel kun være inde i en app ad gangen, så sørg for at luk dine apps ordentligt ned, så de ikke suger strøm.
Det er altid fedt at kunne tjekke ind med sine veninder et sted, men når du skal spare på strømmen, går det ikke. Slå det fra i dine indstillinger under ”anonymitet” og ”lokalitetstjenester”.
Det kræver faktisk ret meget strøm at lyse din skærm op, men hvis du skruer lidt ned for lyset i skærmen, kan du spare en del. Find det i indstillingerne under ”lysstyrke og baggrund”. Du kan enten skrue ned manuelt, eller sætte den på ”automatisk lystyrke”, så telefonen selv regulerer efter, hvor meget strøm der er tilbage.
Hvis du er i nærheden af en stikkontakt og kan komme til at lade mobilen op i et par minutter, så sæt telefonen på flytilstand, mens den lader. Så lader den nemlig meget hurtigere op!

MestLæste