slik
Samfund

Det her er danskernes yndlingsslik

Af Marie Søndergaard 21. juni 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
En undersøgelse viser nu, hvilket stykke slik de fleste af os putter i posen, når vi skal have bland-selv-slik.

En kæmpe pose slik til film- eller seriehygge er jo et must, og hvis du tit er nede i slikbutikken for at fylde en stor pose med bland-selv-slik, så kender du sikkert også den lækre karamelfyldte chokolade, der hedder Karamel Kiss. En undersøgelse, som Candyking har lavet, afslører nemlig, at det er det stykke, der er mest populært blandt danskerne. Det skriver BT.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Spiser du for meget slik?

Det er faktisk kun i Region Hovedstaden, at Karamel Kiss ikke ligger på en førsteplads, for her er man mest vild med Vampyrer, og Karamel Kiss kommer kun på en andenplads. Store Chocofanter og Ferskner er også ret populære blandt danskerne, når vi skal blande en slikpose. Du kan se hele listen fra undersøgelsen på BTs artikel her.

Tag testen: Er du en slikmund?

Hvilket stykke slik er du mest vild med?

I galleriet kan du læse myter om slik, chips og andre søde sager!

7myteromslik,chipsogandresødesager

Niks! Det gælder kun tørret frugt som rosiner og dadler, mens pærer, æbler, bananer og lignende kun har halvt så højt sukkerindhold som slik.
De vejer måske ikke så meget, men de fylder altså alligevel, da de rent faktisk næsten kun består af sukker og fedt. Men det er ikke så meget, at du skal have dårlig samvittighed over at spise en enkelt eller to… Det siger vi i hvert fald til os selv, hi hi!
Både ja og nej! Popcorn, du laver i en mikroovn, er ikke sundere end slik, mens hjemmelavede er en smule sundere end chipsne. Desuden er popcorn lavet på majs, som indeholder flere gode ting for vores krop. Men det gør dem selvfølgelig ikke direkte sunde!
Ja! Der er mælkefedt i flødeis, mens en sodavandsis primært er lavet af vand og sukker, og er forskellen.
Både sandt og falsk. Light sodavand indeholder ikke lige så mange kalorier som almindelig sodavand, men til gengæld kan det give din krop lyst til mere. Ved at drikke lightprodukter snyder vi nemlig vores krop til at tro, at den får sukker, som den egentlig ikke får, og det kan give dig følelsen af sult og træthed, der kan få dig til at spise mere, end du har behov for.
Sandt! Når du spiser ting med et højt sukkerindhold, vil du efter noget tid få en følelse af sult, fordi dit blodsukker falder.
Nej! Det er ikke bevist, at nogle fødevarer giver uren hud, så den skal du ikke tro på. Men hvis du oplever, at din hud bliver mere uren af forskellige slags mad, kan du selvfølgelig selv justere på det, så det passer til dig.

Læs mere om

MestLæste