Helbred & balance

Spiser du for meget slik?

Af Line Sølvhøj Jensen 30. juli 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvad kan du gøre for at spise lidt mindre af alt det lækre slik?

Har du også rigtig svært ved at holde dig fra chokolade, vingummier, bolsjer og andre alt for lækre søde sager? Selv om du er en rigtig slikmund, så kan du alligevel godt vende dig af med trangen til søde sager.

Motion
Det hjælper altså at dyrke motion, fordi du føler dig mere sund, og derfor får du mindre lyst til slik. Hvis du pludselig skulle få lyst til slik, så kan en gå- eller løbetur altså også tage sukker-trangen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Frugt
Der er frugtsukker i sukker, og det er derfor, at frugt smager sødt. Hvis du får lyst til noget lækkert, så snup en banan, nogle vindruer eller andet lækkert frugt.

Mange måltider
Jo længere tid der går imellem, du spiser, jo lettere bliver du fristet til at spise noget usundt. Selv om du ikke føler dig sulten, så spis alligevel nogle små måltider efter din morgenmad og din frokost. Få ideer til lækre mellemmåltider her.

Brug kanel eller vanilje
I stedet for at putte sukker på din havregryn, så brug i stedet kanel. Du kan også sagtens erstatte sukker med vanilje, som er meget sundere.

Beløn dig selv
- Hvis jeg nu ikke spiser slik i en hel uge, så må jeg godt købe den fede bluse! Jep, det hjælper faktisk at belønne dig selv, for helt ærligt, vil du helst have slik hver dag eller noget, du virkelig ønsker dig?

Ingen ekstra slik
Du synes måske, at det er hyggeligt at have lidt slik liggende på værelset, men faren er altså, at du kommer til at spise det. Så lad være med at købe slik bare for at have det liggende.

Læs også:
Få opskriften på en sund burger her.
6 fitness-favoritter

MestLæste