Dårlig dag?

10 ting, der kan få din BFF til at smile

Af Josephine Sjelhøj 4. august 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Panthermedia
Elsker du også at få din BFF til at smile, når de har en dårlig dag? Læs med her, hvor vi giver dig 10 forslag til, hvordan du kan gøre jeres dag en lille smule lysere.

Vi kender alle sammen til de dage, hvor man ikke er helt på toppen. Der kan være mange grunde til, at man føler sig lidt trist – måske er man nervøs over en eksamen, eller måske står man over for et svært valg. Nogle gange har man også bare dage, hvor man er en smule trist uden at vide hvorfor. Uanset hvad grunden er, skal man vide, at det er helt okay.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvis du oplever, at din BFF har en dårlig dag, og du vil gøre noget for at få dem til at smile, kan du altid prøve at foreslå en hyggelig aktivitet, hvor I begge får tankerne på noget andet. Vi har her samlet 10 forslag til, hvordan du kan opmuntre din BFF på en dårlig dag.

Planlæg et kreativt projekt

Hvis du ønsker at få din BFF til at tænke på noget andet end det, der måske gør dem ked af det, kan du planlægge et kreativt projekt. Du kan for eksempel gå på TikTok-jagt efter et sjovt DIY-projekt, som I kan bruge en eftermiddag på at mestre. Hvis I ikke allerede har prøvet det, kunne I måske kaste jer over de fine, snoede lys, som trender på sociale medier.

Dyrk yoga

Vidste du, at yoga ikke kun er sundt for kroppen? En af de største fordele ved yoga er nemlig, at det kan forbedre ens mentale helbred, fordi man slapper fuldstændigt af. Ved at trække vejret dybt ned i maven, kan man få styr på sin indre uro og tankemylder, og det kan måske hjælpe med at forbedre en mindre god dag. I behøver slet ikke at tilmelde jer et yogahold for at afprøve det. Der findes nemlig en masse gratis YouTube-videoer, der guider jer igennem nemme og effektive yogaøvelser for begyndere.

Bag en kage

Findes der noget bedre end at hygge med kagebagning? Hvis du og din BFF mangler en sjov aktivitet, kan I lege, at I er med i ’Den Store Bagedyst’, mens I bager lækre kager til hinanden. Det vil med garanti løfte jeres humør, så I får en god dag.

Psst… Hvis du mangler inspiration til en god kage, kan du tjekke vores lækre opskrifter ud HER.

Del memes

Noget af det mest afslappende i verden er at scrolle gennem sin Instagram og grine af de utallige sjove memes, der findes. Når du ser noget, du ved der vil få din BFF til at grine, kan du tagge dem i opslaget eller sende det i en DM. På den måde har I noget at more jer over – også på dage, hvor alt ikke lige går som man gerne vil have det.

Hyggeaften med film og snacks

Når man har brug for et lille break fra hverdagen, er det altid en succes at afholde en hyggeaften, hvor man bingewatcher nogle gode serier eller spændende film. Inviter din ven eller veninde på besøg, og hav en masse gode snacks klar, så I kan bruge en hel aften på at hygge.

Smilekonkurrence

Hvis I begge har brug for mere latter, skal I helt sikkert afholde en smilekonkurrence, hvor I tester, hvem der er bedst til at smile i længst tid uden at bryde øjenkontakten. Kig på hinanden mens I smiler, og se hvem der kan holde det i længst tid uden at flække af grin. Det vil med garanti løfte jeres humør, samtidig med, at I tænker på noget helt andet.

Gå en tur

Der er ikke noget, der kan tømme hovedet som en god og lang gåtur. Hvis I har en dag, hvor I ikke er helt på toppen, kan en tur ud i det fri være lige det, I har brug for, fordi det kan få jer til at slappe helt af. I kan samtidig bruge tiden på at tale om alt og ingenting, mens I udforsker et smukt naturområde.

Hold en selvforkælelsesdag

Når man er trist, fortjener man at blive forkælet lidt ekstra end normalt. Du kan derfor invitere din BFF på en selvforkælelsesdag, hvor I slapper helt af. Hyg jer med nogle lækre ansigtsmasker, neglelakker og Vi Unge-blade, mens I sætter en rolig playliste på. Så er det næsten som om, at I er taget på et lækkert spaophold.

Dans!

Hvis der er noget, der kan gøre ALLE i godt humør, så er det at danse. Dans er den perfekte aktivitet, når man har brug for at give slip på alt og bare have det sjovt. Hvis I er ambitiøse, kan I teste, hvor mange nye TikTok-danse, I kan nå at lære på en aften. Sæt jeres yndlingsplayliste med girl power-sange på, og dans løs!

Vær der for dem

Hvis din ven eller veninde har en dårlig dag, kan det være, at de har brug for, at du spørger ind til, hvordan de har det. Spørg om der er noget, du kan gøre for at hjælpe dem, eller om de har brug for at snakke om noget. Det kan nemlig sagtens være, at de slet ikke har lyst til at blive distraheret fra den udfordring, de står over for, og derfor kan det betyde meget for din BFF at vide, at du er der for dem.

MestLæste