girl_power_sange_j.
Musik

10 girl power-sange, du har brug for på din playliste

Af Josephine Sjelhøj 25. januar 2021
Der findes ikke noget bedre end et vaskeægte girl power-hit, som med sit budskab giver os ekstra styrke til at være os selv. Vi har lavet en liste over 10 girl power-sange, der med garanti vil gøre dig lidt mere selvsikker.

Elsker du også girl power-sange?

Så er du kommet til det rette sted. Vi har udvalgt 10 helt fantastiske girl power-sange, som passer perfekt til både jeres pigeaften-playliste og til din egen personlige playliste, du lytter til, når du vil have lidt ekstra selvtillid.

Nogle af kunstnerne på listen er blandt andet Taylor Swift, Lizzo – og ikke mindst Little Mix, der er en af tidens største pigegrupper. Der er i den grad dømt girl power!

Se 10 af vores yndlings girl power-anthems lige her.

Ariana Grande – God Is A Woman

“God Is A Woman” kan kun beskrives med ét ord: Ikonisk. Teksten er så god, at hver sætning nemt kan bruges til en Instagram-caption de dage, hvor man hviler 100% i sig selv. Samtidig har sangen så meget empowerment, at man uden tvivl hurtigt får selvsikkerhed de dage, man mangler et ekstra boost.

 

Little Mix – Strip ft. Sharaya J

Little Mix står for nogle af tidens helt store girl power-sange. En af dem, der skiller sig ud er ”Strip,” som handler om at elske sin krop uanset, hvordan den ser ud. Der findes nemlig ikke en rigtig eller forkert kropstype – det vigtigste er at lære at elske den, som den er. 

Demi Lovato – Confident

“Confident” handler om tage kontrol over sit eget liv og stå ved den, man er. Med ”Confident” viser Demi, at det ikke er en skam at fejre sig selv – tværtimod! Vær selvsikker og stolt, du er nemlig fantastisk.

LÆS OGSÅ: Kom helt tæt på Demi Lovato i ny dokumentar

Lady Gaga – Born This Way

Siden sin udgivelse har ”Born This Way” været det uofficielle anthem for LGBTQ-personer verden over. Lady Gaga har tidligere beskrevet sangen, som sin ”frihedssang,” fordi den opfordrer folk til at være præcis den, man er. Det er stensikkert, at ”Born This Way” kan gøre enhver dag en lille smule bedre. 

Beyoncé – Formation

Ville det virkelig være en playliste med girl power-sange uden Beyoncé? Det tror vi ikke. Beyoncé har lavet utallige feminist-hits gennem tiden, men “Formation” må være en af de største. Med "Ok ladies, now let’s get in formation” bragende ud af en hvilken som helst højtaler, lover vi dig, at du kommer til få en følelse af styrke og kraft.  "Formation" er en kraftfuld power-sang, der nemlig hylder kvinders styrke, særligt sorte kvinders styrke.

Taylor Swift – The Last Great American Dynasty

Taylor er kendt for sine fantastiske sangtekster og ”The Last Great American Dynasty” er selvfølgelig ikke en undtagelse. Sangens budskab handler om, hvordan sexisme stadig påvirker den måde, kvinder bliver behandlet på i forhold til mænd. 

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Psst! Man skal ikke lade sig snyde af, at sangen ikke har samme power i musikken ligesom de typiske girl power-sange, vi kender. På sin helt egen måde giver Taylor os et feminist-anthem, som vi ikke kan undvære, og det er helt perfekt.

Keala Settle – This Is Me

Hvis du har set “The Greatest Showman” har du helt sikkert haft denne sang på repeat lige siden. ”This Is Me” er det perfekte anthem for alle, der har brug for lidt ekstra empowerment. Med sin stærke stemme, inspirerer Keala os til at forblive tro mod os selv.

Meghan Trainor – Badass Woman

Alle playlister har behov for en sang, der får en til at mærke, hvor badass man er. Heldigvis har Meghan Trainor præcis sådan en sang. Kunne det være mere perfekt? ”Badass Woman” har det hele, som en klassisk girlpower sang består af: en supersej sangerinde, en catchy melodi og et inspirerende budskab, der får os til at føle, at vi kan klare alt i verden.

LÆS OGSÅ: Video: Se Ariana Grande som præsident

Lizzo – Good As Hell

Hvis man har brug for ekstra selvtillid, kan man altid stole på, at Lizzo har en sang, der kan hjælpe med det. ”Good As Hell” er den perfekte anthem for alle, uanset om man allerede er fyldt med selvsikkerhed, eller om man lige mangler det sidste confidence-boost.

Hailee Steinfeld – Most Girls  

I “Most Girls” udfordrer Hailee idéen om, at man er nødt til at stræbe efter "ikke at være som de andre piger" for at være god nok. Det er nemlig slet ikke sandt. Man skal være stolt af at være som ”de fleste piger”, for i virkeligheden er alle piger, uanset hvordan de ser ud, hvad de kan lide, og hvilke interesser de har, perfekte, præcis som de er.

MegetMere