Nogle gange kan man godt bekymre sig, hvis man ikke har SÅ mange venner, som nogle andre har. For er det nok kun at have et par venner? Svaret på spørgsmålet er ja.

Det er jo helt forskelligt fra person til person, hvor mange venner man har – og hvor mange venner man har lyst til at have.

Læs også: Undersøgelse viser, hvor mange bedste venner man kan have

Og det er faktisk slet ikke skidt kun at have få venner, for faktisk kan det måske fortælle noget om din intelligens. Det mener i hvert fald nogle forskere, der står bag et studie om lykke, der lige er blevet offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift British Journal of Psychology.

Læs også: Skal man have en bedste veninde?

Forskerne har fundet ud af, at mennesker generelt er mere lykkelige, hvis de er omgivet af andre mennesker og altså ses med deres venner – det er ikke så overraskende. Men forskerne opdagede også noget andet. Nogle mennesker - for eksempel dem, der er ekstremt intelligente - oplevede det modsatte. De blev ikke lykkeligere af at socialisere meget med mange andre mennesker.

Det viser jo bare, at det er forskelligt fra person til person, hvor mange venner man har brug for at have for at være glad. Så uanset om du har to eller 10 venner, er det altså helt okay, så længe du er glad for det! 

Uanset om man har mange eller få venner, er det vigtigt, at man passer godt på dem. Lær, hvordan du gør det, her: 

Derfor skal du passe godt på dine venner