Læs også: Kom igennem skoledagen

"Åh, er klokken kun 12.45? Hvorfor går tiden så langsomt?"

Det kan være hårdt at gå i skole, når tiden snegler sig af sted, og du er ved at falde ned af stolen af kedsomhed. Prøv at være mere aktiv i timen. Det får tiden til at gå hurtigere og dig til at klare dig bedre.

Hvordan? Sådan her:

Stil spørgsmål
… og ræk fingeren op, hvis du har et svar. Det gør det sværere for dig at begynde at kede dig eller endnu værre: Falde i søvn.
Bonus: Mere (positiv) opmærksomhed fra læreren.

Sæt dig forrest i klassen
Selvfølgelig er det en del sværere at holde øje med ham den søde, når du sidder helt forrest i klassen, men det er faktisk hele pointen: Du bliver ikke distraheret af dine klassekammerater, og på den måde kommer du automatisk til at følge mere med.
Bonus: Din lærer husker dit ansigt og dit navn bedre, og det kan give pote, når karaktererne skal deles ud.

Læs også: Charm dig til bedre karakterer

Lav en læsegruppe
Find sammen med nogle klassekammerater og aftal, at I mødes og laver lektier sammen. Så er du sikker på at få det gjort, og så kan du oftere række hånden op i timen.
Bonus: Det er hyggeligt, og du bliver tættere venner med de andre. Husk kage eller lignende, når I mødes!

Gå offline
Det her er svært, men det virker 100 procent! Sluk din mobil, så snart du kommer ind i klassen, og gå offline på din computer, hvis du bruger sådan en. Nu kan hverken SMS'er, facebook eller snapchats forstyrre eller stjæle din opmærksomhed. Jamen hvad skal du så lave? Følge med i timen …
Bonus: Du kommer ikke til at skrive ligegyldige statusopdateringer, fordi du keder dig.

Læs også: Få overskud til at lave lektier

Tag notater
Sørg for at skrive noter. Især hvis din lærer gentager noget, for så er det nok vigtigt. Det bliver lettere for dig at være aktiv, når du har et helt hæfte med ting, du kan byde ind med i timerne.
Bonus: Du kan bruge noterne til dine opgaver. Smart!