Det er megafedt og sjovt at være i praktik, hvis du er et godt sted. Det er samtidig din mulighed for at få lov at prøve, hvordan det er at arbejde et sted en helt uge, og du får måske lov at prøve, hvordan det er at arbejde med det, du drømmer om. Men hvor skal du vælge praktik-plads henne?

Læs også: Skriv den perfekte ansøgning til praktik.

Mulighederne er mange, men vi har fundet nogle fede steder, du lige skal tjekke ud, inden du søger praktik-plads - måske bliver du inspireret!

Noget med tv…
Måske har du en drøm om at blive skuespiller eller lave noget med tv. Det kan være svært at få en praktik-plads, der har noget med tv at gøre, men prøv at tænke kreativt. Du kan jo høre en producer, en kameramand eller måske på en tv-station, om de tager praktikanter.

Elsker du musik?
Drømmer du at lave noget med musik, kan du spørge på lokalradioen eller musikskolen. DR tager også praktikanter, hvor man kan lave sin egen radioudsendelse. Det er da sejt!

Jeg vil arbejde med mode!
Måske er din drøm at komme i praktik på et modeblad, men der er sikkert mange, der drømmer om det samme. Hvad med at høre en stylist, designer, skrædder eller et PR-bureau? Det er nemlig også steder, hvor du kan prøve, hvordan det er at arbejde med mode.

Læs også: Hvad kan jeg efter 9. klasse?

Er du til action?
Du kan faktisk komme i praktik hos politiet, i hæren, hos søværnet eller i flyvevåbnet - også selv om du er en pige. Du skal kunne lide at røre dig og være klar på en masse sjove og udfordrende oplevelser, men så får du til gengæld også en megafed og spændende praktik-uge.

Et sjovt praktik-sted
Toms Chokoladefabrik, Gumlink, KiMS… De andre bliver dødmisundelige, hvis du får en praktik-plads her. Og mon ikke, at der også er nogle smagsprøver?

Læs også: 5 gode råd til dit første job.

Tænk kreativt
Hvorfor kun søge praktiks-plads, hvor alle de andre søger? Måske er der en i din familie, der arbejder et fedt sted, hvor de kunne bruge en praktikant. Det kan også være, at du kan bruge din hobby til at finde en praktik-plads, for eksempel i håndboldklubben eller hos en fitness-instruktør i træningscentret.

Her er fem steder, hvor du også kan komme i praktik:
• Zoologisk Have
• Tivoli
• Lufthavnen
• Hos politikerne på Christiansborg
• På Vi Unge

Få flere ideer til praktiksteder her!