Woohoo, dit efterskoleår bliver helt sikkert en oplevelse, du aldrig glemmer. Derfor gælder det også bare om at være helt klar fra starten af, så du er sikker på at få det bedste år!

Læs også: Sådan er livet på en efterskole

1. Din efterskole har helt sikkert en Facebook-gruppe, hvor du allerede nu kan melde dig ind og måske møde andre, der skal starte på efterskolen. Så kender du allerede nogle af de andre lidt inden første dag. Nice!

2. Sæt dig grundigt ind i, hvilke aktiviteter og fag der er på efterskolen. Hvilke har du lyst til at deltage i?

3. Det er superfedt at få breve hjemmefra, mens du er på efterskole. Aftal med dine veninder, at I skal sende søde kort og håndskrevne breve til hinanden, mens du er på skolen. Det er da max hygge!

4. På efterskolen kan din mor ikke lige hjælpe til, når der skal vaskes tøj. Derfor er det en god idé at få nogle vasketips, inden du tager af sted. Så kan du måske også hjælpe de andre på skolen lidt.

5. Forbered dig på, at du godt kan få lidt hjemve en gang imellem - det gør alle på skolen! Tag billeder med af din familie og dine veninder. Det hjælper lidt på savnet…

Læs også: 10 optursting ved at gå på efterskole

6. Det er en god idé at blive på skolen i de første weekender. Selv om du sikkert allerede savner familie og venner til den tid og har lyst til at tage hjem på besøg, så er de første par weekender en god mulighed for at lære folk bedre at kende. Så lad være med at lægge planer uden for efterskolen dér.

7. Forkæl dig selv lidt ekstra med din yndlingsmad, inden du tager af sted. På efterskolen kan du jo ikke selv vælge, hvilken mad du får serveret.

8. Dit værelse på efterskolen skal da gøres helt personligt. Tag plakater, billeder og hyggenips med, så du kan skabe den helt perfekte stemning på værelset.

9. Du tænker sikkert allerede over, hvordan du skal se ud den første dag. Tag noget tøj på, som du føler dig godt tilpas i, og smæk et stort smil på læberne. Så kan det ikke gå galt! Og husk nu, at ALLE er nervøse den første dag - det er ikke kun dig!

10. Husk nu at nyde din tid på efterskolen! Det går nemlig meget hurtigere, end du tror - og det bliver med garanti en fed oplevelse!

Læs også: Læsernes blog: Efterskolen giver mig stress

Skal du på efterskole efter sommerferien? Eller har du allerede været på efterskole?

Herunder kan du læse, hvad du skal gøre, hvis din veninde skal på efterskole!

Snøøøft! Min veninde skal på efterskole