I en tid der er præget af hjemmeundervisning, kan hverdagen og fritiden nemt flyde sammen. Her kan lydbøger være med til at give et afbræk fra den ensformige dagligdag med timevis af underholdning.

Du skal blot finde dig godt til rette, slå lytteklapperne ud og lade lydbøgerne føre dig gennem fængslende fortællinger.

Her får du fem forslag til gratis lydbøger, der er hver at lytte til.

1. Jorden rundt på 80 dage

Det klassiske eventyr er genskrevet af Jules Verne. I bogen følger du Fileas Fogg, der indgår et væddemål om at rejse Jorden rundt på 80 dage. Sammen med sin trofaste følgesvend, Passepartout, tager de ud på en hårrejsende rejse til lands, til vands og i luften. Det bliver ikke nemt, for vilde eventyr og overhængende fare venter forude. Klarer de mon rejsen i tide? Lydbogen kan streames gratis på Saxo hele denne uge. Find bogen her

2. Forgården

Jakob Bech Nygaard, som er forfatter af romanen, viser dig den den problemfyldte og barske virklighed for 16-17-årige skoleelever – en virkelighed fyldt med stoffer, kriminalitet og dårlig økonomi. Bogen giver et dokumentarisk billede af en række unge, der har svært ved at finde sig til rette i samfundet, samt forældrene der prøver at forstå deres børn. Lydbogen kan høres gratis på E-reolen her.

Læs også: 25 ting, du kan lave i din "coronakarantæne"

3. Mit navn er Justice: Mordene på Highbury House

Forfatter, Elly Griffiths, fører dig tilbage i tiden til 1930’ernes England. Her stifter du bekendtskab med den seje, 12-årige Justice Jones. Hun bliver sendt på kostskole af hendes far, som er en berømt forsvarsadvokat og detektivforfatter. Detektivevnerne har Justice arvet. Det er evner, som hun især får brug for, da kostskolen viser sig at gemme på uhyggelige, dystre og dødbringende hemmeligheder. I uge 9 kan lydbogen streames gratis på Saxo. Find bogen her

4. Måske fortæller jeg dig det en dag

Bogen er skrevet af Heidi Fjelstrup. Den handler om en grufuld historie om overgreb, svigt, kærlighed og skam. I bogen møder du gymnasiepigen Ene, som gemmer på en frygtelig hemmelighed. Hele hendes liv har hun været udsat for seksuelle overgreb af sin papfar. Bogen viser Enes kamp og svære valg om at bryde tavsheden. Lydbogen kan findes gratis på E-reolen her.

Læs også: Test: Hvilke bøger skal du læse?

5. The hate u give

Angie Thomas har skrevet den nervepirrende bog, der skildrer den 16-årige Starr, som er vidne til, at hendes bedste ven, Khalil, bliver skudt og dræbt af en hvid politimand. Det er på trods af, at Khalil er helt ubevæbnet. Dræbet bliver masseomtalt i medierne, og det stiller Starr i en vanskelig situation. For skal Starr kræve retfærdighed for sin vens død ved at afsløre politimanden? Også selvom at der er folk i samfundet, som ikke er enige? Hør lydbogen gratis på E-reolen her.