Mit liv

25 ting, du kan lave i din "coronakarantæne" – part 1

Af Simone Erica Rosenlund 19. marts 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi ved godt, at du måske keder dig derhjemme for tiden, fordi vi alle er udsat for corona-lockdown lige nu, og det gør vi også. Derfor har vi fundet på en masse gode idéer til, hvad du kan lave derhjemme, enten alene eller sammen med dem du bor med. Se 25 ting, du kan lave derhjemme her.

Du keder dig måske derhjemme i disse dage, og det gør vi også! Det er svært at forestille sig, hvad man skal få så mange dage til at gå med, når man ikke må gå ud eller ses med sine venner eller familie på grund af coronavirussen.

Vi forsøger at se muligheder i stedet for begrænsninger, og hvis du bruger din fantasi, er der faktisk masser at ting at lave, imens du er hjemme.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Du kan nå en masse ting og kreative projekter, som du måske har udskudt længe, fordi det var lidt sjovere at ses med din veninde lige den dag.

Vi har lagt vores hoveder i blød og er kommet på en masse gode idéer til, hvad du kan lave i din lockdown-tid.

Her er 25 idéer til, hvad du kan lave derhjemme - og bare rolig, i næste uge kommer der 25 nye idéer, så du ikke skal kede dig!

 1. Du kan bage din yndlingskage eller pandekager og nyde med en kop te eller kakao.

 1. Nu når du ikke kan se dine veninder i virkeligheden, virker det rigtig godt at Facetime – du kan snildt "se" flere på én gang på den måde.

 1. Se din yndlingsserie (fx Riverdale) eller finde en ny og spændende serie at stene.

 1. Øv makeuplooks. Du kan finde en masse inspiration på Instagram og Youtube, og så er det bare med at komme i gang med at øve. Hvad med flydende eyeliner?

 1. Lav hjemmetræning. Du kan fx lave yoga, styrketræning eller løbe. Du kan også øve dig i at blive smidigere – vil du fx gerne lære at stå på hænder, gå i bro eller slå vejrmøller, så har du masser af tid nu. Tip: Du kan fx se Melvin Kakoozas livestream hver dag kl. 11 på Instagram, hvor han laver 'corona-fitness'.

 1. Lav hjemmebiograf med dem, du bor sammen med. Du kan også sagtens gøre det selv, hvor du sætter en masse puder op i din seng, popper popcorn og kravler under et tæppe eller en dyne og laver filmaraton.

 1. Vær kreativ og lav dine egne smykker. Det kan både være halskæder og øreringe, hvis du har det rigtige udstyr til det, eller det kan være noget så simpelt som perler på en snor. Det er altid hyggeligt og din veninde, mor eller bedstemor vil blive rigtig glad for at få et brev med et armbånd.

 1. Sæt høj musik på og dans fjollet rundt i stuen. Det gør altid en rigtig glad, og man får det som regel godt med sig selv. Du kan også udforske ny musik på din musiktjeneste eller spørge dine veninder, hvad deres yndlingsnummer er lige nu. Hvem ved, måske finder du noget ny musik, du bliver helt vild med?

 1. Ryd op og gør forårsrent og bagefter kan du lave en mini-makeover et sted på dit værelse. Du kan enten rykke dine møbler rundt, så dit værelse får en helt ny stil, eller du kan lave et lille hjørne om, som fx din beauty-afdeling. Et lille tip er at lave en ’to do list’ med alle de ting, du vil have gjort og så bare komme i gang.

 1. Lav en selvforkælelsesdag med et langt bruse- eller karbad, ansigtsmaske, fodbad og læg neglelak i flotte forårsfarver. Vi foreslår lyserød, gul eller måske himmelblå?

 1. Ryd op i dit Instagram-feed og i dit fotoalbum på mobilen - eller måske trænger din Facebook til et nyt profilbillede eller en ny beskrivelse af dig?

 1. Du kan også gå i køkkenet og kaste dig over en ny opskrift! Du kan fx lave brunch til dine forældre, lave et lækkert måltid aftensmad til jer alle eller lave eftermiddagssmoothies med gode antioxidanter i (du kan finde masser af opskrifter på nettet og guides på Youtube).

Læs også: Vi Unge-redaktionens tips: "Det laver vi derhjemme under coronakarantænen"

13. Du kan læse. Der er mange muligheder her: Du kan både læse bøger, det nyeste Vi Unge, Konfirmationsbladet eller læse online på fx viunge.dk.

 1. Hvis du godt kan lide at synge, kan du også træne din sangstemme eller skrive en ny sang. Du kan finde Youtube-videoer med sangteknikker og optage dig selv på din mobil, så du kan høre, hvad du skal træne. Ellers kan du også altid synge karaoke med dine forældre og bare have det sjovt.

 1. Øv dig i at lave nye håropsætninger. Du kan øve dig i at flette sjove og anderledes fletninger, som du kan lave på dine veninder, når I kan ses igen.

 1. Shop online. Når nu vi alle skal blive hjemme i disse dage, og du ikke kan komme ud og shoppe i butikkerne, så kan du heldigvis shoppe nærmest alt på nettet i dag. Så måske kan du forkæle dig selv med en ny forårsjakke eller en kjole til sommer! Tip: Du kan sagtens bruge din sommerkjole nu med en rullekravebluse og strømpebukser.

 1. Årstiden er også perfekt til at klippe påskepynt og gækkebreve, som du kan sende til dine bedsteforældre og veninder. Hvis du er heldig, kan det være der venter dig et påskeæg på den anden side af corona.

 1. Hold spilleaften med familien. I kan hive alle jeres brætspil og en slikskål frem og så bare hygge jer med en god gammeldags spilleaften. Hvis du er alene en aften, kan du også kaste dig over et stort puslespil, det skal du helt sikkert nok få lidt tid til at gå med!

 1. Du kan lære en helt ny ting som fx et nyt sprog på Duolingo-appen, lære at strikke og hækle eller lære at spille på et instrument. Du har god tid til at nå at lære et par sætninger eller et lille nummer på et fremmed sprog, som du kan imponere andre familiemedlemmer med, når I ses igen.

 1. Du kan tegne, farvelægge mandalaer eller male. Man kan blive helt opslugt og glemme tid og sted, når man sidder og tegner eller maler.

 1. Du kan klippe i nogle gamle blade, bruge fint papir og billeder og klistre det sammen til en flot collage til din bedste veninde. Du kan også gøre det samme i en ramme, hvor du fx sætter et billede ind af jer to og giver hende den til hendes næste fødselsdag. Det bliver hun helt sikkert vildt glad for!

 1. Hvis du har meget på hjerte i disse dage, kan du også skrive dagbog eller starte en blog. En blog er helt din egen, og du kan lave den i dine yndlingsfarver og skrive om både godt og skidt. Du kan starte en madblog, en beautyblog eller en blog til smoothieopskrifter. Valget er dit.

 1. Du kan helt sikkert også få en masse tid til at gå med at følge dine yndlings-Youtubere og Instagrammere, som også er hjemme for tiden og derfor poster mere. Eller du kan se et realityshow som fx Paradise Hotel.

 1. En rigtig hyggelig ting, du kan lave, er at høre podcasts. Der findes utrolig mange gode podcasts online, inklusiv Vi Unges podcast. Tip: Det er meget hyggeligere at sortere og rydde op, hvis du hører noget spændende imens, og du kan også sagtens proppe en podcast i ørerne, når du går tur alene.

 1. Har du nogle gamle stykker tøj, du ikke bruger længere, eller kan du bare godt lide at sy, så kan du kaste dig over at sy et nyt stykke tøj eller give liv til et gammelt stykke tøj, som du frisker op ved fx at sætte nye knapper i.