Det er sikkert ikke alt, du tør snakke med dine veninder, søskende eller forældre om. Derfor har vi samlet nogle af de helt personlige emner her, så du måske kan få svar på de spørgsmål, du har.

Onani
Efterhånden som din krop udvikler sig, så bliver du også mere opmærksom på, hvad der sker med den. Måske har du lyst til at røre ved dig selv, og du begynder måske at have seksuelle tanker. Det er meget normalt, men mange synes, det er meget grænseoverskridende og føler sig endda ulækre ved at have sådan tanker. Men det er der ingen grund til!

Jo bedre du kender din krop, jo mere fortrolig bliver du med den og det, der sker med den. Det er helt normalt at onanere, men du skal kun gøre det, hvis du har lyst til det. Som sådan er der ikke noget, der er farligt, men lad være med at bruge skarpe eller urene ting til at røre dig selv dernede. Husk også at vaske dine fingre, så du ikke fører bakterier derned.

Læs også: Hvad er onani?

Svamp i skeden
Mange piger tænker over, om de har en kønssygdom, og selv om du er jomfru, er der nogle sygdomme, du sagtens kan have.

Svamp er en meget normal kønssygdom, som kan komme af mange ting, for eksempel for tætsiddende trusser, af bind eller at du simpelthen vasker dig for grundigt dernede. Svamp forsvinder ikke af sig selv, og derfor skal du gå til lægen for at få pencillin.

Læs også: Beskyt dig selv mod kønssygdomme.

Hår "dernede"
Måske har du allerede fået hår omkring dine kønsorganer, og mange er i tvivl, om de skal lade dem vokse, fjerne hårene i bikinilinjen eller fjerne dem helt. Det er helt op til dig, hvad du vil, men faktisk har hårene en funktion, fordi de beskytter dine kønsorganer mod bakterier.

Læs også: Undgå røde knopper ved barbering.

Den første gang
Du er ikke den eneste, der er nervøs for den første gang! Det er alle (piger og drenge), som ikke har prøvet det. Det allerbedste, du kan gøre, er at forberede dig på, hvordan du beskytter dig selv mod uønsket graviditet og kønssygdomme - for eksempel ved at tage p-piller og bruge kondom. Og så gælder det bare om at følge dit hjerte. Føler du, at han er den rigtige fyr, og er du tryg ved ham, så er det måske ham, du skal have din første gang sammen med. Men husk at sige fra, hvis der er noget, du ikke har lyst til.

Læs også: Læsernes historier: Min første gang.

I galleriet kan du finde ud af, hvorfor du skal læse om sex på nettet!

Derfor skal du læse om sex på nettet