Da alle dine veninder fik menstruation før dig, følte du dig måske ret heldig, fordi du slap, men efterhånden som de begyndte at tage på bh-shopping sammen og tale om kærester, holdt det op med at være sjovt at være sent udviklet.

Læs også: Alt du skal vide om drengekroppen

Det kan føles ret ensomt, når alle ens veninders kroppe og tanker begynder at ændre sig, men det er heldigvis helt normalt!

Her svarer vi på de mest almindelige spørgsmål om det at være sent udviklet.

Hvad hvis jeg aldrig får bryster?
Har din søster bryster? Har din mor? Så får du dem helt sikkert også. Hvis du kan, så spørg din mor, hvornår hun begyndte at få bryster. Der er nemlig ret stor sandsynlighed for, at jeres kroppe udvikler sig ens. Hvis din mor har meget små bryster, så kan det også godt være, at dine bliver små. Hvis det er noget, der bekymrer dig meget, så snak med din mor om det. Hun har sikkert været vildt glad for sine bryster, så hun kan måske hjælpe dig med at se dine egne bryster i et nyt lys.

Læs også: Seje facts om drenge og sex

Alle mine veninder har fået menstruation undtagen mig. Er jeg unormal?
Igen er din mor et godt eksempel på, hvordan du kommer til at udvikle dig. Fik hun menstruation som 13-årig, mens du stadig venter som 17-årig? Så kan det godt være, du skal en tur forbi lægen. Der er sikkert ikke noget galt, men det skader ikke at tale med en, der ved noget om det. De fleste får menstruation, når de er mellem 10 og 14 år, men der er ingen grund til bekymring, hvis du stadig ikke har fået det som 14-årig.

Alle mine veninder er forelskede, men drenge interesserer mig slet ikke! Er jeg unormal?
De fleste piger begynder at interessere sig for drenge, når de er mellem ni og 16 år. Hvis du stadig ikke tænker på drenge, når du er 16 år, betyder det dog ikke, at du er unormal. Det betyder bare, at du er lidt senere udviklet i den romantiske afdeling, og det er der absolut intet galt i! Lad være med at føle dig presset til at være sammen med en dreng, bare fordi alle dine veninder er det. Det er så meget sejere at følge sit eget tempo end at efterligne andres!

Læs også: A-Z om den første gang

Jeg har hørt, at hår er et af de første tegn på puberteten, men jeg har ikke fået noget endnu! Hvad er der galt?
Det er rigtigt, at hår på kønsdelene og under armene tit er et af de første tegn på, at ens krop er begyndt at forandre sig, men sådan behøver det ikke at være! Der er nemlig stor forskel på, hvor meget hår på kroppen piger har, og derfor er der også forskel på, hvornår hårvæksten dukker op.

Herunder kan du læse myter og fakta om teens!

Myter og fakta om teens