LUGTER DET?

Hvis du pludselig synes, du lugter lidt, så prøv at skifte til en anden intimsæbe end den, du bruger. Men lad endelig være med at sprøjte parfume, deo eller lignende derned. Det er bestemt ikke sundt at gøre!

Læs også: 10 ting du skal huske dernede
 

KLØR DET?

Der kan være mange grunde til, at man får kløe forneden. Hvis kløen ikke går væk af sig selv, så gå til lægen. Det kan nemlig være tegn på infektion eller skedesvamp.
 

VASKER DU RIGTIGT?

Når du vasker dig forneden, er en sæbe med parfume i for skrap at bruge. Vælg i stedet en sæbe, der er parfumefri - og gerne én, der er specielt beregnet til intimvask.
 

KAN DIN HUD ÅNDE?

Det er vigtigt, at din hud kan ånde gennem dit undertøj. Derfor er det en god idé at gå i undertøj af bomuld til hverdag. Kunststoffer giver nemlig ikke nok luft til huden, og så risikerer du at få kløe og svamp.
 

ER DET DEN TID PÅ MÅNEDEN?

Når du har menstruation, skal du være ekstra opmærksom på hygiejnen. Vask dig grundigt forneden, når du er i bad, og husk at skifte bind eller tampon ofte!
 

HAR DU MEGET UDFLÅD?

Alle har udflåd, men nogle gange er det mere end ellers. I de dage kan det være en god idé at bruge et lille, diskret trusseindlæg, så du føler dig mere sikker og ren.

Læs også: Huskeliste til god hygiejne

Her kan du læse om 6 infektioner, du kan få forneden ...

6 infektioner forneden