Måske har du hørt om at få en orgasme - og måske har du endda prøvet at få en, men hvis du gerne vil vide mere, så læs med her!

Hvad er orgasme?

Orgasme eller "at komme" er klimakset på den reaktion, som man får, når man bliver seksuelt stimuleret. Når en fyr får orgasme, får han sædudløsning. Man kan dog godt have sex, som føles dejligt, uden man får orgasme.

Får piger orgasme?

Ja! Orgasme er ikke kun for fyre. Hos piger findes der flere typer orgasmer - den mest almindlige er klitorisorgasmen. Klitoris er den lille knop, som sidder oven over skeden mellem dine kønslæber. Hvis du gerne vil give dig selv en orgasme, er det den, du skal kærtegne - det er sådan, de fleste piger får orgasme. Der findes også skedeorgasme. Det er en orgasme, man kan få, hvis et bestemt punkt inde i skeden bliver stimuleret. Den type orgasme er lidt sværere at få, og det kan være, du først oplever at få sådan en, når du bliver lidt ældre.

Læs også: Onani-guide

Hvad sker der, når man får orgasme?

Der sker nogle helt bestemte ting i kroppen, når man "kommer", så derfor kan man faktisk måle, når en person får orgasme. Man trækker vejret hurtigere, pulsen stiger og der bliver sendt nydelsessignaler til hjernen, så det føles rigtig godt. Orgasmen består af nogle hurtige muskel-sammentrækninger i bækkenet og i musklerne omkring kønsdelene. Hos en fyr varer orgasmen i tre - ti sekunder, men hos piger kan den vare 20 sekunder eller længere. Mange piger kan også få flere orgasmer i træk.

Husk!

Det kan godt tage lidt tid, før du får en orgasme, hvis du for eksempel onanerer. For nogen kræver det endda, at de øver sig længe, så hvis du har svært ved at få orgasme, er det ikke fordi, der er noget galt. Det gælder om at lære din krop at kende og mærke, hvad der føles rart. Jo mere erfaring du får, jo nemmere bliver det at få en orgasme.

Læs også: 6 spørgsmål om onani

Læs herunder, hvad der sker med kroppen under sex!

Hvad sker der med kroppen under sex?