Hvis du ikke har fået dit første rigtige kys endnu, går du måske og spekulerer på, hvordan man egentlig gør, og måske er du også lidt nervøs for, om man kan kysse på en forkert måde?

Alle kysser forskelligt, og man kan ikke sige, at der er en rigtig og en forkert måde at gøre det på. Men når det er sagt, er der alligevel nogle ting, du kan prøve at undgå, når du får chancen for et kys.

Læs også: Få kysse-klare læber

Det er en dårlig idé at … spænde i læberne. Dit kys kommer til at føles hårdt og tørt, hvis du presser læberne sammen.

I stedet kan du … slappe af i læberne og skille dem lidt ad, når du kysser. På den måde inviterer du også til at gøre kysset til et tungekys.

Det er er en dårlig ide at … presse hele din tunge ind i munden på den, du kysser med. Du risikerer, at han eller hun kommer til at føle sig kvalt.

I stedet kan du … lade din tungespids lege med hans eller hendes tunge og bevæge tungen rundt i små cirkler. Du kan også prøve at variere mellem at gøre det langsomt og lidt hurtigere.

Læs også: Så meget betyder det første kys

Det er en dårlig idé at … råsnave dit crush så længe, at I begge to til sidst må hive efter vejret. Stemningen kan hurtigt blive ret akavet, hvis I må afbryde kysset, fordi I er ved at blive kvalt.

I stedet kan du … holde nogle små pauser mellem kyssene, hvor du trækker vejret. Du må gerne give ham nogle små kys med lukket mund eller se ham dybt i øjnene imens.

Det er en dårlig idé at … sidde med hænderne slapt ned i skødet, mens du kysser.

I stedet kan du … nusse ham i håret, ae ham på ryggen eller holde ham om taljen. Et kys bliver altid bedre, hvis man lever sig ind i det med hele kroppen.

Det er en dårlig idé at … bruge al din energi på at tænke på, om du ser fjollet ud eller kommer til at sige en mærkelig lyd, mens I kysser. Det er svært at imponere med sin kysseteknik, hvis man tænker på alt muligt andet.

I stedet kan du … prøve at være i nuet og bare nyde, at du endelig har fået scoret dit crush!

I galleriet får du 13 overraskende facts om at kysse: 

Det vidste du ikke om at kysse