Krop & Sind

Så meget betyder det første kys

Af Oliver Kokholm Ungermann 12. september 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er det første kys vigtigt for, hvordan jeres forhold bliver? Det har en forsker undersøgt. Få svaret her!

Det første kys mellem dig og en sød dreng eller pige kan tit blive lidt akavet, fordi I begge er nervøse. Men hvis kysset ligefrem er dårligt, kan det faktisk hænge sammen med, at I slet ikke passer sammen. Det mener forskeren Rafael Wlodarski.

- Kysseriet spiller en vigtig rolle i både den første vurdering af en partner og i at vedligeholde forholdet, fortæller han til videnskab.dk.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan lægger du op til et kys

Han mener, at det er ligegyldigt, hvor meget vi gør os umage med tungen eller læberne, for det der betyder noget, er hvilke følelser vi får i hjernen af kysset.

- Det at kysse er en undskyldning for at komme tæt på hinanden, så vi kan snuse til vores partner. På den måde kan vi teste vores potentielle partners feromoner, siger han og forklarer, at feromoner er usynlige duftsignaler, som vi tester hos hinanden for at sikre os, at den anden er sund og rask, og at vores gener passer sammen. Det lyder da meget godt!

Tag testen: Hvordan bliver dit første kys?

Så er det første kys ikke godt, er det altså et signal fra hjernen om, at man ikke passer sammen. Og selv hvis det første kys er fantastisk, slipper vi ikke for kysset-presset der! Det fortsætter nemlig hele vejen i vores forhold.

-Der er en sammenhæng mellem, hvor tit man kysser og tilfredsheden i forholdet, siger han. Så må vi hellere huske at kysse lidt mere, hi hi.

Øh, det gjorde os da ikke lige frem mindre nervøse for det første kys i fremtiden! Er du overrasket over forskerens svar?

Stjernernesførstekys

Taylor Swift var den sidste af sine venner til at kysse med en fyr. Hun var 15 år, og hun endte med at date fyren i et års tid. Nuurh!
Harry Styles var 11 år, da han fik sit første kys. Det var hjemme hos ham selv, mens han sad og så film med sit crush. Efter de havde kysset, bildte han hende ind, at han havde kysset med masser af piger før, for at virke sejere.
Miley Cyrus var kun 9 år, da hun fik sit første kys. Det var eftersigende med Tyler Posey fra tv-serien ”Teen Wolf”. De var kærester i to år. Vi tror, de var et vildt sødt par!
Justin Bieber beskriver sit første kys som ekstremt akavet. Det sneede, og han var ude at gå med sit crush. De frøs helt vildt, så de krøb tæt sammen, og så kyssede han hende. Nuurh, det lyder da vildt romantisk!
Ian Somerhalder var kun 10 år, da han fik sit første kys! Han holdt fødselsdagsfest for sine venner på en skøjtebane, hvor hans (meget høje) crush gav ham et kys.
Zac Efrons første kys var i et legehus, hvor han legede ”S, P eller K” med en hel masse piger – han var den eneste dreng! Han syntes selv, at det var vildt fedt.
Carly Rae Jepsen fik sit første kys af en jazzsanger, der hed Brenden, da hun var 17 år. De har faktisk stadig kontakt til hinanden på facebook!
Selena Gomez’ første kys var med en anden Disney-stjerne! Hun kyssede nemlig med Dylan Sprouse fra ”Zack og Codys søde hotelliv”, da hun som 14-årig var med i et afsnit af serien.
Josh Hutchersons første kys var megapinligt. Han var 11 år, og han skulle optage en kyssescene til filmen ”Little Manhattan”. Der var omkring 50 folk bag kameraet, der kiggede på – inklusiv hans forældre! Kikset.
Niall Horans første kys var med en udvekslingsstuderende fra Frankrig, der boede hos hans vens familie. Oh la la!
Zayn Malik var kun 9 år, da han fik sit første kys. Det var med en pige, der var så høj, at Zayn var nødt til at stå på en mursten for at kunne nå. Hihi!
Shailene Woodley bliver stadig flov, når hun tænker på sit første kys. Det var nemlig med en fyr, der havde kysset med masser af piger, så Shailene følte selv, at hun var vildt dårlig til det, fordi hun aldrig havde prøvet det før.

Læs mere om

MestLæste