Føler du dig anderledes nu i forhold til, hvordan du var for et halvt år siden? Føler du, at du ændrer dig lidt måske? Det er helt naturligt, for der sker rigtig mange ting med din krop og dit sind i løbet af teenageårene, og man lærer sig selv bedre at kende på grund af alle de ting, der sker i ens liv. 

Læs også: 7 øjeblikke, der ændrer dig for altid 

Derfor kan du godt risikere at opleve, at du faktisk slet ikke synes, at det er så megafedt at hænge ud i klubben mere, som du syntes, da du var lidt yngre – eller du finder måske ud af, at du meget hellere vil gå til fester i stedet for at bruge masser af tid på at dyrke din hobby i weekenderne. Det er helt forskelligt fra person til person, og der kan være mange forskellige grunde til, at man ændrer sig. 

5 grunde til, at du ændrer dig

  • Du bliver ældre. Det betyder også, at du bliver mere moden, og så er det normalt, at dine interesser også ændrer sig – lige pludselig fylder drenge, kys og kærlighed måske lidt mere, end det har gjort førhen, hvor drengene bare var irriterende.
  • Du får en kæreste. Lige pludselig vil du også gerne bruge tid sammen med ham, og det kan virke som en stor ændring, hvis du ikke har haft en kæreste før.
  • Du begynder på en ny skole. Hvis du kommer på efterskole, begynder i 10. klasse på en ny skole eller skal på gymnasiet, kan det sagtens være med til at ændre dig lidt, fordi du møder nye mennesker og får en ny omgangskreds.
  • Du kommer i puberteten. Det kan virkelig være med til at ændre en, for pludselig skal man til at forholde sig til bryster, menstruation og andre ting, og det kan altså godt medføre, at man virker forandret.
  • Der sker store ting for første gang i dit liv. Teenagelivet er fyldt med store omvæltninger. Du skal måske til din første fest, du får dit første kys, du køber din første bh, du skal konfirmeres og mange, mange andre ting. Der er altså ikke noget at sige til, at du også ændrer dig lidt undervejs, når der sker SÅ mange ting i dit liv.

Læs også: Hjælp! Min kæreste ændrer sig 

Det kan godt være, at din veninde måske lægger mærke til, at du har ændret dig og siger noget til dig, men det må du ikke blive ked af det eller vred over. Prøv at forklare hende, at det er helt naturligt, at man ændrer sig – og at du også kan mærke, at hun har ændret sig.

Du kan læse mere om, hvorfor din veninde måske ændrer sig, og hvad det kan betyde for jeres venskab lige her. 

Hjælp! Min veninde har ændret sig