Mit liv

Tjekliste til den perfekte juleaften

Af Stine Nielsen 24. december 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Wee, endelig er det juleaften! Men hvad skal du lave i løbet af dagen? Få tips til den perfekte juleaften her!

Pynt træet
Måske har du for længst pyntet jeres juletræ, men hvis ikke, så gør det fra morgenstunden af, så træet kan sprede god stemning og pynte i stuen hele dagen.

Læs også: DIY: Lav dine egne julekugler

Læg gaverne under træet
Ih, man bliver altid i megagodt julehumør af at putte pakkerne på plads under træet. Det er også først der, at træet for alvor bliver fint at kigge på, så giv dig god tid med at lægge gaverne pænt og ordentligt. Det pynter!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Find juleslik og nødder
Lav et par skåle med juleslik, småkager, dadler, figner, nødder og andet guf, så du og familien kan snacke lidt. Du kan også putte et par pebernødder i kræmmerhusene på juletræet, så det dufter skønt, når I går om træet.

Læs også: Sund jul 2013

Hjælp til i køkkenet
Dine forældre har sikkert megatravlt i køkkenet det meste af dagen, så spørg, om du skal give en hånd med. Det kan få tiden til at gå lidt hurtigere, og dine forældre vil helt sikkert sætte pris på det! Du kan også hjælpe til med at dække bord og pynte bordet.

Skal du i kirke?
Mange familier har tradition for at tage i kirke juleaften. Hvis du ikke har prøvet det før, kan du måske spørge din familie, om det er noget, I har lyst til - måske vil du synes, det er ret hyggeligt at høre koret synge og opleve stemningen.

Husk "Disney juleshow"
Ingen juleaftensdag uden "Disney juleshow"! Husk at tænde for fjernsynet klokken 16, så du kan synge med på sangene og ønske "g-g-glædelig jul" sammen med musene i "Askepot".

Tag juletøj på
Har du en flot julekjole eller et andet outfit, som du har planlagt at have på? Tag det på, og frisk dig lidt op, så du er klar til aftenens festligheder. Husk nissehuen!

Se julekalender
Du skal selvfølgelig have sidste afsnit af din yndlings-julekalender med! Sørg for du har ro til at se afsnittet - måske kan du samle flere fra familien omkring fjernsynet, så det bliver ekstra hyggeligt.

Læs også: Drengene fra "Pagten": Sådan skal vi scores

Vælg julesange
Inden I går om træet, er det meget fedt at få styr på, hvilke sange I skal synge. Hvis du vælger et par stykker ud på forhånd, er I godt forberedt. Du kan også træne sangstemmen lidt i forvejen, så du kan brillere foran hele familien.

Få styr på rodet
Okay, I har gået om juletræet og pakket gaver op - og nu ligger der gavepapir over det hele. Hjælp med at få styr på rodet. Smid det ødelagte papir væk og se, om der er noget af papiret, som er pænt nok til, at du gerne vil gemme det. Måske er der til en fin indpakning næste år!

Nyd gaverne
Det er kun juleaften én gang om året, så det gælder om at nyde hvert øjeblik. Når du har pakket alle dine gaver ud, kan det være rart at samle det hele, få et overblik og nyde de mange fine ting, du har fået. Tag for eksempel et billede af det, så du altid vil kunne huske, hvad du fik af hvem denne helt særlige aften.

MestLæste