Gaaab… klokken er halv syv om morgenen, og dit vækkeur bimler løs. Du famler febrilsk efter snooze-knappen og bum, så falder du i søvn igen! Kender du det? Heldigvis behøver det ikke at være en syg pine at stå op om morgenen. Vi har fundet et par simple tricks, der gør det lettere at komme op på en blid og behagelig måde.
 

Få et blidt vækkeur

I stedet for at vågne med et chok til lyden af en hysterisk ringen fra dit vækkeur, kan du vælge et vækkeur på din telefon, som begynder stille og langsomt stiger i volumen. Prøv for eksempel en app som Clock Pro Free. Her kan du vælge at blive vækket lige så stille med musik eller andre ringetoner.
 

Sæt dit vækkeur langt fra sengen

Det er lidt for nemt at ramme snooze-knappen og sove videre, når din telefon ligger lige ved siden af sengen. Prøv at stille dit vækkeur i den anden ende af rummet, så du er nødt til at stå ud af sengen for at slukke det.

Læs også: Godmorgen sol ...
 

Tænd en sparepære

Skift pæren i din lampe til en sparepære og tænd den, så snart dit vækkeur ringer. På den måde får du langsomt mere og mere lys i rummet, og du bliver automatisk mere vågen, jo lysere der bliver.
 

Drik vand inden sengetid

Hvis du drikker et glas vand, inden du går i seng om aftenen, skal du helt sikkert tisse om morgenen. Hvis dit vækkeur ikke vækker dig, så gør din tissetræng det!
 

Hav et fast søvnmønster

Det kan være en rigtig god idé at stå op og gå i seng på samme tid hver dag. På den måde får du et "indre ur", og din krop vågner automatisk nogenlunde samtidig med, at dit vækkeur ringer.

Læs også: Sund morgenmad hele ugen
 

Sov godt

Hvis du er kommet sent i seng eller har sovet dårligt, er det sværere at stå ud af fjerene om morgenen. Så sørg for at få seks - otte timers god søvn, hvis du vil være bedre til at stå op. Læs mere om, hvordan du får en god nats søvn her.
 

Læg tøj frem

Forbered din morgen om aftenen ved at lægge det tøj og de smykker frem, som du skal have på. Du kan også planlægge på forhånd, hvordan dit hår skal sidde og pakke din taske om aftenen. På den måde har du bedre tid til at komme op uden at stresse.
 

Glæd dig!

Hvad bliver sjovt i dag? Skal du have noget godt at spise? Måske skal du hænge ud med en megasød veninde senere? Hvis du kan fokusere på noget, du glæder dig til, bliver det lettere at stå op. Prøv bare at tænk på, hvor let det er at vågne juleaftensdag eller på din fødselsdag!

Læs også: Sådan får du mere energi i skolen

Tjek søde stjerner, der sover, i galleriet herunder!

Stjerner der sover