Mit liv

Tips til en megasej havefest

Af Oliver Kokholm Ungermann 4. juli 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvad skal der til for at holde en helt perfekt havefest for sine venner? Få gode råd her!

Det er altid hyggeligt at mødes med sine venner og veninder, men det er altså bare lidt sjovere, når det er sommer, og man kan være udenfor.

Læs også: Få en sjov sommerdate

Og der er intet bedre tidspunkt at afholde en havefest med sjove lege og godt humør end i sommerferien. Klik dig videre i galleriet og få tips til, hvordan din havefest bliver sommerens bedste.

Tipstilenmegasejhavefest

Selvom du ikke bor i et hus med have, kan du sagtens holde en havefest alligevel. Du kan for eksempel finde et grønt areal tæt ved dig og stille nogle klapborde og stole op. Så længe der er plads nok til jer, skal det nok blive en god dag. Husk også at tænk over, hvilket sted solen skinner mest på, så det ikke bliver koldt for hurtigt. Det kan også være en god idé at finde et sted, hvor der er læ, så I ikke bliver kolde, og jeres ting på bordet ikke flyver væk.
Hvem skal med til din havefest? Det skal du tænke over! Skal det være dine tætteste veninder, eller skal det være hele din klasse? Overvej, hvor meget plads du har, hvor mange mennesker du gider være vært for, og hvilken slags havefest, du gerne vil holde. Og husk, at det ikke er god stil at holde få personer udenfor!
Hvis din havefest skal være perfekt, skal din pynt selvfølgelig også være det. Du kan for eksempel købe balloner og sej bordpynt og invitere en god veninde over, der kan hjælpe dig med at sætte det op. Det kan også være en god idé at købe nogle fakler eller sætte et par lamper op, hvis I stadig vil være udenfor, når det bliver mørkt. Husk også, at fylde op med flotte pudder og tæpper der, hvor I skal sidde. Det er meget rart for dine gæster, at de kan sidde godt og være tilpas, og det må jo gerne se lidt pænt ud samtidigt. Du kan for eksempel tage på et loppemarked og købe nogle billige ting, du selv kan male over, så det bliver lige præcis de farver, du gerne vil have det skal være, eller sy dine egne pudebetræk. Hvis du kun har inviteret dine veninder til havefesten, kan du lave et tema for dit pynt. Hvis I alle elsker den samme stjerne, kan du lave nogle seje bordkort med billeder af stjernen på.
Husk at lave en supergod playliste, der kan spille hele dagen på din iPod eller telefon. Du kan både lave en til, når I slapper af om dagen og spiser, og en der passer til dans, leg og sjov om aftenen. Det kunne for eksempel være afslappende sange fra Ed Sheeran, Mads Langer, Coldplay, Justin Bieber og Sam Smith om dagen, og Pharell Williams, Christopher, One Direction, Ariana Grande og Calvin Harris, når der skal være lidt mere gang i den.
Det er så hyggeligt at grille om sommeren, og hvad er en havefest uden et par grillede pølser og brød til gæsterne? Måske kan du få din far eller mor til at styre grillen, hvis du ikke selv er så tryg ved det. Hvis en grill bliver for besværligt, kan I for eksempel betille pizza – det er superhyggeligt!
Du kan enten vælge, at lade din havefest være stille og rolig, hvor I sidder og snakker og hygger, eller du kan sørge for, at der sker lidt i løbet af dagen. Du kan for eksempel arrangere ballondans, stopdans eller et boldspil. Hvis I ikke er så mange, kan I spille kort, et brætspil eller lege S, P eller K. I kan også spille nogle sjove havespil som for eksempel kongespil eller kroket.
En havefest er selvfølgelig bedst at holde, når det er godt vejr. Men du kan som bekendt ikke styre vejret, og derfor er det fint, hvis du har et alternativ. I kan for eksempel sætte en pavillon op, hvis I ikke har en overdækket terrasse. Hvis vejrudsigten siger skybrud dagen inden, kan det godt være, du skal udskyde det til en anden dag!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

MestLæste