Mit liv

Sådan når du dine mål

Af Susie Pedersen 2. juni 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du rigtig god til at sætte mål op for dig selv, men har du lidt svært ved at følge dem til dørs? Se her, hvordan du rent faktisk når dine mål.

Det er vildt godt at sætte nogle mål op for sig selv en gang i mellem. Kunne du for eksempel godt tænke dig at løbe 10 kilometer? Eller blive bedre til fysik? Der er næsten ingen begrænsninger for, hvad man kan sætte mål op for.

Læs også: Få mod til at række hånden op i klassen

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Alligevel skal man gøre sig umage, når man gerne vil nå et mål. Ellers er der rigtig stor risiko for, at man bliver skuffet over sig selv.

Det er der absolut ingen grund til, for hvis du griber dine målsætninger rigtigt an, kan du sagtens komme i mål med dem alle sammen.

Læs også: Sådan udstråler du mere selvtillid

I galleriet herunder er der syv gode råd til, hvordan du når dine mål.

Sådannårdudinemål

Tanker har man mange af, og de kan være svære at holde styr på, så når du har besluttet dig for et eller flere mål oppe i dit hovedet, er det vigtigt, at du siger det højt. Få sat ord på, hvad det betyder for dig, det du har sat dig for, og hør dig selv sige det. Det kunne være: ”Jeg vil have et bedre forhold til min søster, fordi jeg ikke synes, vi udnytter vores tætte bånd godt nok”.
Shutterstock
Når du har hørt dig selv sige, hvad dit mål er, så skal du skrive det ned. Dels for ikke at glemme, hvad det er, men også for at understrege, at det er et af dine mål. Det behøver ikke være mere end en lap papir, som du ved, hvor ligger. Du må helt selv bestemme, hvordan du vil gøre – det kan også være en mail til dig selv, en note på telefonen eller noget helt andet. Bare DU har styr på, hvor det står.
Shutterstock
Det kan være en god idé at lave en plan for, hvordan du når dit mål. Tit skal der flere ting til, og det kan være svært at have det hele oppe i hovedet. Derfor er det en god idé at lave en plan over, hvad der er allervigtigst at starte med. Hvis det eksempelvis handler om at blive bedre til et bestemt fag, kan du skrive forskellige ting ned a la: ”Jeg vil tage noter”, ”jeg vil slukke for alt andet, når jeg laver lektier, så jeg ikke bliver forstyrret”, ”Jeg vil lytte i timerne, selv om jeg synes, det er kedeligt” og så videre.
Shutterstock
Når planen er lavet, skal du bare huske dig selv på, at du har et eller flere mål. Det kan du gøre ved at lave opmuntrende noter til dig selv eller hænge en lap op på din opslagstavle. Du kan også planlægge en begivenhed på din telefon eller i din kalender, så det popper op på skærmen en tilfældig dag. På den måde kan du blive ved med at huske dig selv på, at du har sat et mål.
Shutterstock
Hvis du skulle miste lysten lidt – eller troen på dig selv, kan det være en god idé at tænke over, hvordan du har det, når du har nået dit mål. Tænk på, hvor dejligt det ville føles at nå netop det mål, du har sat for dig selv.
Shutterstock
Sørg for, at du ikke har flere mål, end det er realistisk at nå. Hvis du har for mange, glemmer du sikkert halvdelen eller begynder at nedprioritere dem. Vælg et par ting, som er vigtige for dig, og sørg for at få dem ført ud i livet.
Shutterstock
Sidst men ikke mindst, så skal du huske, at du er god nok. Du skal ikke sætte mål, fordi du vil være en anden eller gøre andre glade.
Shutterstock

Læs mere om

MestLæste