Identitet

Wauw, sådan udstråler du mere selvtillid

Af Stine Kærsgaard 15. maj 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Ville du ønske, at du gik rundt og så lidt mere selvsikker ud? Få gode råd her!

Din selvtillid viser sig tit igennem din væremåde og handler om, hvordan du præsenterer dig selv via blandt andet kropssprog, måden du omtaler dig selv på, samt de ting du siger.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvis du har for lidt selvtillid, går du muligvis rundt og ser lidt usikker ud. Måske er du også bange for at kaste dig ud i nye ting, fordi du ikke helt tror på dine egne evner og er rigtig nervøs for, hvad andre vil sige eller tænke om dig.

Læs også: Test: Hvor selvsikker er du?

Hvis du derimod har for meget selvtillid, kan der være en risiko for, at du har tendens til at kaste dig ud i projekter, du ikke helt kan overkomme og derved komme til at blive skuffet, hvis du ikke kan gennemføre dem.

Hverken for meget eller for lidt selvtillid er godt. Det handler om at finde balancen mellem at tro på sig selv og samtidig være realistisk.

Læs også: Tips til at få et bedre selvværd 

Klik dig igennem galleriet, og se, hvordan du overbeviser dig selv og dine omgivelser om, at du har den rette mængde selvtillid:

Wauw,sådanudstrålerdumereselvtillid

For at være i stand til at udstråle selvtillid skal du først og fremmest føle, at du er noget værd som menneske – du skal altså have selvværd. Hvis du ikke hviler i dig selv og er glad for dig selv, tror andre heller ikke på dig. Selvværd er en forudsætning for selvtillid, så start derfor med at arbejde på at bygge et godt selvværd op. Selvværd handler om, at du står ved den, du er og er glad for dine egne værdier og gør de ting, du selv tror på. 

Foto: Shutterstock

En anden ting, du kan gøre, er at vende dine negative tanker om dig selv til noget positivt. Se lyst på fremtiden, det vil nemlig tricke din hjerne til at tro mere på dig selv og dine muligheder. Tænk på, at du kan opnå det, du gerne vil. Så tror andre også på dig!

Foto: Shutterstock

Ligesom du skal tænke positive tanker, skal du også turde sige dem højt, når du er sammen med andre mennesker. Omtal dig selv som en, der har evnerne og som kan opnå det, du sætter dig for. På den måde vil du både overbevise dig selv og andre om, at ting kan lade sig gøre. Og husk… I sidste ende sker tingene jo kun, hvis du selv tror på det. 

Foto: Shutterstock

Hvis du nogen gange synes, det er svært at blive ved med at overbevise dig selv om, at du er god nok, så prøv at tænke tilbage på alle de succeser, du har haft gennem tiden. Skab en lille positiv historie i dit eget hoved, hvor du gennemspiller alle de seje ting, du har opnået. Det kan både være, da du var rigtig god til at trøste din veninde, da du bagte en superlækker kage, eller da du fik 10 til en terminsprøve.

 

Foto: Shutterstock

Helt konkret vil selvtilliden kunne ses i din holdning. Folk med selvtillid har ret ryg og vil frem i verden. Andre mennesker kommer til at tro mere på dig, hvis du har en god holdning.

 

Foto: Shutterstock

Ligeledes er øjenkontakten også en forudsætning for at udstråle selvtillid. Når du snakker med folk, så kig dem i øjnene og hold øjenkontakten. På den måde vil du virke selvsikker og gennemslagskraftig.

Foto: Shutterstock

Folk med selvtillid er bevidste om, hvem de er. De har selvværd og har det fint med at se ud, som de gør, gå i det tøj, som de gør og have den personlighed, som de har. Du udstråler derfor god selvtillid, når man kan se, at du har sluttet fred med, den du er og ikke er bange for at være dig selv, når du er sammen med andre.

 

Foto: Shutterstock

Ligesom det udstråler selvtillid at stå ved, hvem man er, så er det også supergodt, hvis man tør stå ved sine holdninger. Det er sejt at have en mening om tingene og ikke være bange for at sige den højt! Husk dog, at man på den anden side godt kan virke lidt urokkelig og hårdnakket, hvis man af princip aldrig vil lytte på andre eller ændre sin holdning. Her er det igen et spørgsmål om balance.

Foto: Shutterstock

Læs mere om

MegetMere