Artiklen er skrevet af Laura Grooss.

Mange unge er kede af det, fordi deres forældre går fra hinanden. Lige pludselig sker der mange forandringer, og det hele kan være svært at vænne sig til, men der er mange muligheder for hjælp, og her er vores seks bedste råd:

1. Start med at snakke med dine forældre om det. Det er vigtigt, at både du og de får mulighed for at forklare, hvilke følelser I går med, og I får planlagt, hvordan det hele skal fungere, når de ikke længere bor sammen.

Læs også: Hjælp! Jeg lyver for mine forældre

2. Find en hobby eller sport at gå op i. Det kan være rart at have en ting, der får dig til at slappe af og glemme de ubehagelige situationer, der kan følge med en skilsmisse.

3. Hvis du har søskende, kan det være en god idé at tale med dem om det. De har det sikkert på samme måde som dig.

4. Nogle får det bedre ved at skrive dagbog. Det kan være en rigtig god måde at komme ud med tingene på, hvis man ikke er klar til at fortælle nogen om det.

Læs også: Sådan får du dine forældre til at sige "ja"

5. Hvis du går og er ked af det i skolen, så undgå at lade dine sårede følelser eller vrede gå ud over andre. Prøv i stedet at forklare din lærer og klassekammerater, hvad der sker, så de bedre kan forstå dig.

6. Måske har du en god veninde, der har været det igennem før. Hun vil helt sikkert gerne hjælpe dig eller lytte, hvis det er det, du har brug for.

I galleriet kan du læse, hvordan du slipper for irriterende forældre!

Slip for irriterende forældre