girlpower
Mit liv

Sådan får du mere girlpower

Af Stine Nielsen 22. maj 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vil du gerne være en supersej tøs med masser af girlpower? Så er der gode råd at hente her!

Girlpower handler ikke bare om at have en sej attitude - det handler om at turde være sig selv og give sig selv masser af kærlighed og respekt. Her får du et par gode tips til, hvordan du får (endnu) mere girlpower!

Tag testen: Hvilken girl power-kendis er du?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Lær at sige fra

Nogle gange kan det være svært at sætte grænser og sige fra, når andre er lede eller unfair. Det kan også være svært at sige nej til ting, som man ikke kan overskue, fordi man gerne vil gøre alle glade. Men det er supervigtigt, at du lytter til dig selv og siger fra, når der er noget, du ikke har lyst til.

Tro på dig selv

Du kan faktisk meget mere, end du tror! Og hvis du sætter dig noget for, som du gerne vil opnå, så skal du tro på dig selv - for du er i virkeligheden megasej, og du kan, hvad du vil! Uanset om det gælder at bestå en eksamen, gå i noget nyt personligt tøj eller score ham den søde.

Vær ambitiøs

Der er ingen grund til at sætte barren lavt - drøm stort! Det er okay at have vilde planer, også selv hvis det kun er få af dem, der bliver til noget. Når du hele tiden har noget, du drømmer om og stræber efter, så er det lettere at bevæge sig fremad, og så får du også optur over de ting, som du opnår.

Omgiv dig med dem, som holder af dig

Der vil altid være nogle typer i din klasse eller andre steder, som spreder hate og ikke behandler dig godt. Dem gælder det bare om at glemme fuldstændig! Sørg i stedet for at være sammen med folk, som accepterer dig, som du er, og prøv ikke på at passe ind sammen folk, som alligevel ikke vil dig det bedste. Du fortjener bedre!

Elsk dig selv

En pige med rigtig girlpower elsker sig selv, præcis som hun er. Det kan være vildt svært at have selvtillid nok og acceptere sig selv, fordi man let kommer til at fokusere på sine fejl frem for kvaliteter. Men prøv at se på dig selv med positive og kærlige øjne. Hvis du er god ved dig selv og taler pænt om dig selv, bliver det meget lettere at være dig, så vil andre også bare synes, at du er endnu mere fantastisk.

Tag testen: Er du for selvkritisk?

Vær ikke sur på dig selv

Når du fejler - og det gør alle - så pas på med at slå dig selv i hovedet med tanker om, at du ikke er god nok, eller at du er en fiasko. Man kan ikke lykkes med det hele hver gang, og det er supercool at stå ved det. Lad ikke et nederlag få dig ned med nakken - det er bare med at komme "op på hesten" igen!

Støt andre

For at have ægte girl power gælder det også om at vise overskud over for andre piger. Hvis din veninde er rigtig ked af det, så lyt til hende og snak med hende. Piger, der holder sammen og støtter hinanden, bliver nemlig meget stærkere. Sejt!

Tag testen: Er du god til at lytte?

Herunder kan du læse om seje projekter, stjernerne med girlpower har involveret sig i!

Girlpower-stjernernessejeprojekter

Miley Cyrus har aldrig lagt skjul på, at hun virkelig elsker hunde, men før i tiden købte hun sine firbenede kæledyr fra såkaldte ”hvalpe-fabrikker”, hvor der ofte er ret meget indavl og misrøgt. Heldigvis er Miley kommet på bedre tanker, og nu er hun begyndt at adoptere gadekryds, der er blevet forladt af deres ejere. Nuurh!
Taylor Swift giver hvert år vildt mange penge til velgørende formål. Hun går især meget op i at skabe opmærksomhed omkring børn med livstruende sygdomme. I 2012 blev hun faktisk kåret til årets mest velgørende kendis af organisationen ”Do Something”. Sejt!
Demi Lovato har mange gange talt ud om sine mange problemer med spiseforstyrrelser og selvskade. Hun støtter vildt meget op om andre unge piger, der kæmper med de samme ting. Det, synes vi, er virkelig cool!
Der kan vist ikke være nogen tvivl om, at Lady Gaga har vildt meget girl power! Lady Gaga har blandt andet startet fonden ”Born This Way” for at stoppe mobning af homoseksuelle og andre, der er anderledes.
Victoria Justice laver vildt meget velgørenhedsarbejde. Hun har blandt andet rejst rundt i Guatemala med FN, og så blogger hun om seksuel vold og pigers ret til uddannelse i U-lande. Det er så sejt gået.
Chloe Grace Moretz har to brødre, der begge er homoseksuelle. Det har de fået vildt meget hate for, men heldigvis har deres seje søster været der for dem hele vejen! Chloe støtter i det hele taget meget op om homoseksuelles rettigheder og har flere gange taget afstand til den behandling, hendes brødre har fået. Respekt!
At Selena Gomez er megasej, og har kæmpe overskud på girl power-kontoen, er ikke noget nyt, men i sidste uge vandt hun UNICEF-prisen som ”Young Humanitarian” for det velgørenhedsarbejde hun har lavet, siden hun var 17 år! Stærkt gået, Selena!

MestLæste