Mit liv

Sådan passer du på dig selv på nettet

Af Line Sølvhøj Jensen 19. maj 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvad skal du være opmærksom på, når du er på nettet? Her får du en masse tips, så du kan føle dig sikker på nettet!

Det er vigtigt, du tænker dig om, når du er på Facebook, shopper på nettet, chatter med andre eller laver andre ting på nettet. Nettet sladrer nemlig meget mere om dig, end du tror, og derfor er det supervigtigt, at du tænker dig godt om.

Sikker på Facebook

• Lad være med at acceptere venne-anmodninger fra nogen, du ikke kender, eller nogen, du synes, der virker underlige.

• Pas på med at tilføje for mange applikationer. Der kan være virus i nogle af dem, så derfor skal du være lidt kritisk med, hvilke applikationer du tilføjer.

• Tænk over, hvilke billeder du lægger på af dig selv, og spørg også dine venner og familie, om det er okay, at du lægger billeder af dem ud. Facebook har nemlig ret til at bruge de billeder, der bliver lagt ud.

Læs også: 10 don'ts på Facebbok.

Sikker når du chatter

• Du skal ikke fortælle alt for mange personlige oplysninger om dig selv, når du chatter, for du kan jo ikke vide, om personen du chatter med, er helt ærlig. En god regel er, at du kun skal fortælle ting, som du gerne vil have, at alle ved.

• Nogen spørger om billeder, når man chatter, men du skal passe på med, hvilke billeder du sender. Du kan jo ikke vide, om billederne bliver brugt til noget, så hvis du endelig sender et billede af dig selv, så vælg et, der er lidt diskret.

Få flere råd til, når du chatter på nettet her.

Sikker når du shopper på nettet

• Sørg altid for at læse betingelser og vilkår godt igennem, når du shopper på nettet, så du ved, hvad dine rettigheder er.

• Vær sikker på, at du shopper et ordentligt sted, hvor der er fortrydelsesret og garanti.

Læs mere om sikker shopping på nettet, og hvordan du kan få dine musthave sko til en god pris.

MestLæste