Det sker

10 don’ts på Facebook

Af Line Sølvhøj Jensen 6. januar 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Her får du ti gode råd til, hvad du skal passe på, hvis du er på Facebook.

Det er supersjovt at være på Facebook, men husker du også, at passe på, når du er på Facebook? Her får du ti råd til, hvad du skal passe på eller helt lade vær med, når du er på Facebook.

1. Tænk over, hvilke billeder og videoer du uploader. Facebook har ret til at bruge de billeder, du uploader, så de kan hurtigt ende nogle steder, du ikke er interesseret i.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Vælg et kodeord, som ikke er til at gætte for andre, og hold det for dig selv. Du skal heller ikke fortælle din veninde det, for det kan lynhurtigt komme videre.

3. Lad vær at bekræfte venne-anmodninger fra folk, du ikke kender. Når nogen tilføjer dig, kan du se, om I har nogle fælles venner. Hvis ikke I har det, og hvis ikke du kender dem, så afslå venne-anmodningen.

4. Spørg dine venner og familie, om du må lægge billeder og videoer ud af dem. Måske er de egentlig ikke interesseret i, at alle andre ser dem.

5. Pas på med at tilføje applikationer. Mange af dem kan have virusser i sig, så vær lidt skeptisk, inden du tilføjer noget. Hør eventuelt dine venner, om de har applikationen først.

6. Du skal ikke åbne mails fra nogen, du ikke kender, for det kan være en virus, du åbner i stedet for.

7. Husk at logge af, når du lukker ned for Facebook. Ellers risikerer du, at den næste, der bruger computeren, kan komme ind på din profil.

8. Tryk ikke på links, der hedder noget underligt - heller ikke selv om det er din bedste veninde, der har skrevet det på din væg. Det kan nemlig være en virus på hendes Facebook-profil, og hvis du trykker på linket, får du også virussen.

9. Lad vær med at downloade noget, før du har læst "aftalevilkårene", så du ved, hvad det er, du siger ja til.

10. Lad være med at skrive personlige oplysninger på din profil. Du må selvfølgelig gerne skrive dit navn, men lad vær med at skrive adresse, telefonnummer og andre ting, som folk kan opsøge dig på.

MestLæste