Gør det personligt

I stedet for at nøjes med én slags papir og bånd til alle dine gaver, så prøv at vælg indpakningen ud fra, hvem du skal give gaven til. Elsker din mor sommerfugle? Er din far vild med racerbiler? Så prøv at få de motiver ind i din indpakning. Hvis du ikke lige kan finde papir med den slags mønster på, kan du vælge et ensfarvet papir og klippe motiver ud fra nogle blade. Prøv at se, om du kan finde nogle billeder, som har nogenlunde samme farvenuance. Lim dem på papiret, efter du har pakket gaven ind, og find noget bånd, som matcher i farverne.

Vælg et tema

Du kan være sikker på at få nogle fine gaver ud af det, hvis du fra starten vælger et tema for din indpakning. Det kan for eksempel være et bestemt farvetema, gammeldags, natur, royalt, retro, neon eller noget helt andet.

Find pynt i naturen

Tørre grankogler, kviste, kristtjørn og hele kanelstænger er superfin pynt til dine pakker. De fungerer alle sammen rigtig fint som en lille detalje, hvis du binder det fast i sløjfen til sidst. Hvis du vælger at bruge pynt fra naturen, ser det bedst ud, hvis du også holder indpakningen i naturlige farver som brun, hvid, sort og grå. Gerne med sølv eller guld for at pimpe det lidt!

Læs også: Gaver i sidste øjeblik
 

Brug glansbilleder

Samlede du på glansbilleder, da du var lille? Så hiv det gamle album frem og pynt pakkerne! Du kan for eksempel sætte et enkelt glansbillede med en engel på i et hjørne af pakken, eller også kan du lave dine egne til og fra-kort med et sødt glansbillede på forsiden. Glansbilleder giver en ekstra god stemning, når det kommer til julegaver! Vælg et mere gammeldags look til papir og bånd, så det matcher - for eksempel i røde, hvide, brune eller blå farver.

Brug julepynt

Skal du gøre din julegave ekstrafin, kan du prøve at sætte et stykke julepynt fast i sløjfen. En julekugle lyser superfint op, det samme gør et hjerte, en stjerne eller måske et sødt snefnug? Der er masser at vælge i mellem, hvis du gerne vil ofre et lille stykke pynt til pakken.

Mix og match

Prøv dig frem med forskellige mønstre og farver - for eksempel stribet indpakningspapir med prikket bånd omkring. Det behøver ikke at være i samme farver, så længe du vælger den samme farvegenre - altså kun pastelfarver eller kun neonfarver og så videre. Du kan også eksperimentere med forskellige materialer som for eksempel satin, tyl, velour, crepepapir, cellofan, karton, pailletter, pels og fotos.

Læs også: Få gaver der ikke skal byttes

Se her, hvordan du bliver klar til nytårsaften:

Sådan bliver du klar til nytårsaften