Pak dine gaver fint ind
Krea

Pak dine gaver flot ind

Af Stine Bødker Nielsen 18. december 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er bare SÅ meget sjovere at få gaver, når de er pakket flot ind! Hvis du er lidt kreativ og gør dig umage, kan du faktisk lave indpakningen til en hel gave i sig selv.

Gør det personligt

I stedet for at nøjes med én slags papir og bånd til alle dine gaver, så prøv at vælg indpakningen ud fra, hvem du skal give gaven til. Elsker din mor sommerfugle? Er din far vild med racerbiler? Så prøv at få de motiver ind i din indpakning. Hvis du ikke lige kan finde papir med den slags mønster på, kan du vælge et ensfarvet papir og klippe motiver ud fra nogle blade. Prøv at se, om du kan finde nogle billeder, som har nogenlunde samme farvenuance. Lim dem på papiret, efter du har pakket gaven ind, og find noget bånd, som matcher i farverne.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vælg et tema

Du kan være sikker på at få nogle fine gaver ud af det, hvis du fra starten vælger et tema for din indpakning. Det kan for eksempel være et bestemt farvetema, gammeldags, natur, royalt, retro, neon eller noget helt andet.

Find pynt i naturen

Tørre grankogler, kviste, kristtjørn og hele kanelstænger er superfin pynt til dine pakker. De fungerer alle sammen rigtig fint som en lille detalje, hvis du binder det fast i sløjfen til sidst. Hvis du vælger at bruge pynt fra naturen, ser det bedst ud, hvis du også holder indpakningen i naturlige farver som brun, hvid, sort og grå. Gerne med sølv eller guld for at pimpe det lidt!

Læs også: Gaver i sidste øjeblik

Brug glansbilleder

Samlede du på glansbilleder, da du var lille? Så hiv det gamle album frem og pynt pakkerne! Du kan for eksempel sætte et enkelt glansbillede med en engel på i et hjørne af pakken, eller også kan du lave dine egne til og fra-kort med et sødt glansbillede på forsiden. Glansbilleder giver en ekstra god stemning, når det kommer til julegaver! Vælg et mere gammeldags look til papir og bånd, så det matcher - for eksempel i røde, hvide, brune eller blå farver.

Brug julepynt

Skal du gøre din julegave ekstrafin, kan du prøve at sætte et stykke julepynt fast i sløjfen. En julekugle lyser superfint op, det samme gør et hjerte, en stjerne eller måske et sødt snefnug? Der er masser at vælge i mellem, hvis du gerne vil ofre et lille stykke pynt til pakken.

Mix og match

Prøv dig frem med forskellige mønstre og farver - for eksempel stribet indpakningspapir med prikket bånd omkring. Det behøver ikke at være i samme farver, så længe du vælger den samme farvegenre - altså kun pastelfarver eller kun neonfarver og så videre. Du kan også eksperimentere med forskellige materialer som for eksempel satin, tyl, velour, crepepapir, cellofan, karton, pailletter, pels og fotos.

Læs også: Få gaver der ikke skal byttes

Se her, hvordan du bliver klar til nytårsaften:

Sådanbliverduklartilnytårsaften

Hvis du skal lægge den perfekte nytårsmakeup, skal du starte med helt ren hud. Smør din hud ind i en let og matterende creme, og vent til cremen er trængt helt ind, før du går i gang med makeuppen.
Den perfekte nytårsmakeup starter med smuk hud. Brug en foundation eller BB Cream, der er lidt lysere end din egen hudfarve. Dup din foundation på de steder i ansigtet, hvor du synes, du trænger, og ton farven ud med en pensel eller en svamp. Brug en lysreflekterende concealer under øjnene og i næsefløjende. Dæk eventuelle urenheder og røde knopper med en concealerstick. Læg et let lag pudder med en stor børste i hele ansigtet for at forsegle makeuppen, så den holder helt til 2015.
Dine øjenbryn er vildt vigtige for dit look. Start med at tegne dine bryn op med en øjenbrynsblyant. Husk kun at tegne inden for brynets kant. Afslut brynene ved at redde dem på plads med en brynbørste eller en ren mascarabørste. Du kan eventuelt bruge en smule hårlak på børsten, så holder dine bryn deres form lige fra Dronningens nytårstale til rådhusklokkerne ringer!
Det er nu, du skal beslutte, om du vil have fokus på dine øjne eller din mund. Hvis du vælger at fokusere på dine øjne, så kan du sagtens bruge nogle lidt kraftigere farver end ellers. Hvis du derimod vil have fokus på dine læber, skal du vælge afdæmpede farver som brun eller grå. Buk dine øjenvipper, hvis du synes, du ser lidt træt ud. Påfør mascara i zigzagbevægelser fra rod til spids. Hvis du skal have øjenskygge på, så læg den efter mascaraen, så du ikke ødelægger den, hvis du rammer ved siden af med børsten. Læg en lys øjenskygge op til øjenlågets fold, og læg en lidt mørkere farve på den nederste del af lågen. Den lyse farve åbner blikket, mens den mørke gør dine øjne mere intense.
Kender du udtrykket ”contouring”? Det betyder at forme sit ansigt med makeup, og det er slet ikke så svært, som du tror! Heldigvis har du fri hele dagen, så du har masser af tid til at øve dig! Gør dine kindben højere ved at bruge en highlighterstick. Tegn et V fra dit øjenbryns yderste kant og ned til dit kindbens højeste punkt. Ton highlighteren ud. Brug herefter en solskinspudder eller en mørk foundation under dit kindben. Sug kinderne ind, og børst let med en skrå børste, hvor skyggen falder. Sørg for at tone farverne godt ind i huden, så man ikke kan se kanterne.
Hvis du har en kraftig øjenskygge på, skal du holde dine læber naturlige. Du kan sagtens nøjes med en smule læbepomade eller klar gloss. Hvis du ikke har øjenskygge på, eller hvis du har brugt en meget neutral farve, kan du bruge en læbestift eller farvet gloss til at sætte fokus på dine læber. Det vigtigste er, at dine læber er lækre og velplejede, så start altid med at gnubbe dem lidt med en blød tandbørste, så du fjerner tør og død hud. Det giver en trutmund, der er lækker og blød, så du er klar til at kysse ham den søde klokken 12!

MestLæste