Mit liv

Har du en fjendinde?

Af Susie Pedersen 23. oktober 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du usikker på, om din veninde rent faktisk har en bagtanke med jeres venskab? Så se med her, hvor du kan se tegnene på, om hun i virkeligheden er en fjendinde.

Ordet fjendinde findes vist ikke på dansk i virkeligheden, men det symboliserer det engelske udtryk "frenemy", som er en sammentrækning af "friend/ven" og "enemy/fjende". Desværre findes der rigtig mange, der udgiver sig for at være din ven, selv om du overhovedet ikke kan stole på dem.

Læs også: Sådan redder du venindekrisen

Hvis du er i tvivl, om du har en fjeninde, kan du se, om nogle af de her tegn passer på jeres forhold til hinanden. Du skal huske på, at din veninde - eller fjendinde - måske ikke vil dig noget ondt. Men hvis du føler, at hun hæver sig selv på din bekostning, eller ser dig som en konkurrent, kan det hurtigt ødelægge jeres forhold fuldstændigt.

Læs også: Sådan tackler du en fjeninde

Der skal selvfølgelig være plads til, dine veninder har en dårlig dag, og hvis I er uvenner en enkelt dag, betyder det heller ikke, at I er fjendinder. Men har du i lang tid haft en mistanke om, at du ikke kan stole på din veninde, kan du se her, om hun gør nogle af de her ting nedenfor. Hvis du kan genkende for mange af tegnene, kunne det altså godt tyde på, at du ikke har en sand veninde - men i stedet har en fjendinde.

Harduenfjeninde?

En rigtig veninde er glad på dine vegne, når der sker noget godt i dit liv. Hvis hun ignorerer din glade besked eller ikke rigtig kan forstå, hvorfor du er glad, så er der helt sikkert noget i gærde. Måske ville hun ønske, at det var sket for hende selv i stedet for at glæde sig på dine vegne – det er super tarveligt.
Har du flere gange følt, at din veninde har rådet dig til at gøre noget dumt? Måske har hun presset dig til at droppe en aflevering, fordi hun selv havde brug for hjælp? Det kan også være, at hun altid foreslår, at du skal tage noget tøj på, som du ikke føler dig tilpas i, så hun selv kan stråle ved siden af. Du skal altid føle, at dine veninder prøver at guide dig i den rigtige retning.
Siger din veninde nogle gange én ting til dig og så noget fuldstændigt andet, når der er drenge i nærheden? Måske prøver hun bare at imponere, men husk, at hvis hun er falsk i sådan nogle sammenhænge, kan hun også være falsk i forhold til jeres venskab.
Hvis du kan mærke, at din veninde prøver at skabe splid mellem dig og dine andre veninder, forstår hun ikke, hvad det vil sige at være en rigtig veninde. Måske er du blevet udspillet mellem to veninder, fordi hun har sagt, at du har snakket grimt om den ene sammen med den anden? I så fald er hun virkelig ikke en god veninde.
Lige så vel, som du roser din veninde for det, hun kan, skal hun også bakke dig op i alle sammenhænge. En fjeninde vil prøve at nedgøre dig for selv at fremstå bedre. Du skal aldrig lade din veninde rakke ned på dig - heller ikke selv om, hun selv tror, det er god kritik. Der er en stor forskel.
Det er bestemt ikke meningen, at man skal konkurrere med sine tætte veninder, for I har hver jeres kvaliteter. Men hvis din veninde er misundelig på dig, kan det sagtens være, at hun prøver at gøre jeres venskab til en konkurrence. Misundelse er og bliver en grim ting!
Føler du, at din veninde kun er venner med dig, fordi du er god til at lægge makeup, eller fordi din mor får gratis ting på arbejdet, som hun giver videre? Eller føler du måske, at din veninde kun vil se dig, når du hænger ud med dine drengevenner, som hun tilfældigvis synes er ret søde? Så er en ting sikkert: Hun udnytter dig!

MegetMere