Mit liv

Få god timing

Af Sisse Andersen 20. december 2008
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvornår skal du vokse dine ben, og hvorfor er det lige, det er bedst at flirte om eftermiddagen? Find ud af det lige her! Hvornår er det bedst at…

Dyrke sport?
Klokken 9 og 18
Er du et morgenmenneske, så fyr den af med 20-30 minutters træning klokken 9 om morgenen. Du får mere energi, bedre humør og bedre stofskifte af det. Hvis du bare ikke er til at hive ud af sengen om morgenen, så vent til klokken 18. På det tidspunkt er dine muskler varme efter en lang dag, og du vil have mindre risiko for at få skader.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Spise?
Klokken 7.30 og 12.30
Din krop bruger faktisk masser af energi, når du sover. Så om morgenen har den brug for noget mad i en fart. En skål mûsli eller cornflakes med mælk og et stykke groft brød kan holde dig kørende hele formiddagen. Ved frokosttid får du sværere ved at koncentrere dig og har brug for en god frokost for at få ny energi. Og nej, en pose slik eller et kanelbrød gælder ikke…

Shoppe?
Klokken 10
Vi ved godt, det ikke er sjovt at stå tidligt op i weekenden. Men er du i shoppinghumør, så gør det alligevel, for om morgenen har du butikkerne helt for dig selv. Personalet er lige mødt på arbejdet, så de er helt sikkert mere hjælpsomme og mindre gnavne på den her tid af døgnet. Til gengæld skal du vente til sent på eftermiddagen med at købe sko. Dine fødder vokser nemlig i løbet af dagen, så på den måde risikerer du ikke at komme hjem med et par lækre sko, som du ikke kan passe.

Tage beslutninger?
Klokken 11
Du er lysvågen om formiddagen. Både koncentration, evnen til at se løsninger og argumentere topper lige nu. Så nu har du muligheden for at få styr på de irriterende problemer, du har gået og tænkt over. Måske er det nu, du endelig kan tage beslutningen om at droppe din kæreste, skifte skole eller bare flytte rundt på dit værelse?

Slappe af?
Klokken 13
Lungerne mister noget af deres kraft efter frokost. Så nu er det tid til at slappe af og ikke lave noget, der er alt for anstrengende. Gad vide, om din gymnastiklærer ved det? Ellers er det vist på tide, at du fortæller ham det.

Vokse ben?
Klokken 14
Vidste du, at din krop faktisk kan tåle mere smerte først på eftermiddagen? Så det er det perfekte tidspunkt at hive fat i pincet og voks og få tæmmet øjenbrynene og glatte ben.

Sladre med veninderne?
Klokken 15
Om eftermiddagen begynder dit indre ur at gå lidt i stå. Dit blodsukker falder, og du får mindre og mindre energi. I stedet for at tage en lur kan det faktisk hjælpe at samle et par veninder og komme helt up-to-date med den seneste sladder. En god sladdertur giver dig ny energi og gør dig i bedre humør.

Flirte?
Klokken 16
Midt på eftermiddagen begynder dit naturlige energiniveau at gå opad igen. Du er både mere opmærksom og mere kreativ, så hvis du vil gøre et godt indtryk på drømmefyren, er det nu, du skal have gang i flirten.

MestLæste