Vi skal passe på vores hjerner, for det er noget af det dyrebareste, vi har. Og hvis der er noget, som virkelig kan skade hjernen, er det alkohol.

Nervecellerne i hjernen begynder nemlig at fungere dårligere, når man drikker alkohol. Jo mere man drikker, jo værre bliver det faktisk!

Læs også: Det gør alkohol ved din krop

Alkohol er superskadeligt for dig, og det er ret skræmmende, hvad den rent faktisk gør ved både hjernen og kroppen. Områder i hjernen, som vi gør brug af hele tiden, bliver påvirket, og det kan få dig ud i situationer, som du kan komme til at fortryde – både fordi du har større risiko for at slå dig, men også fordi du kan sige en masse ting i alkoholrusen, som du senere fortryder.

Læs også: Sådan ændre sociale medier din hjerne

Du har måske hørt folk bruge begrebet ’moraksle tømmermænd’, for det bliver tit brugt efter en aften med for meget alkohol, hvor man har sagt eller gjort noget, man fortryder. Det har altså intet med hovedpinen at gøre.  Det er selvfølgelig rigtig forskelligt, hvor meget folk kan tåle, og hvordan netop du vil reagere på alkohol, men her er nogle af de mest normale symptomer, når man begynder at få alkohol i blodet.

Det gør alkohol ved din hjerne