kærlighed

Det du IKKE vil høre efter et breakup

Af Stine Kærsgaard 11. august 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Her er listen over ting, du absolut IKKE vil høre fra dine forældre eller dine veninder, efter du og din kæreste har slået op.

Skrækscenariet: Du er totalt knust, men dine forældre forstår det bare ikke – og ikke engang dine veninder ved, hvad de skal sige… I hvert fald bliver alle ved med at sige upassende ting, som bare gør hele breakup-situationen meget værre! Her er listen over de ting, du IKKE vil høre efter et breakup!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Er din veninde for meget?

Fra din veninde:

”Jeg har altid vidst, han ikke var rigtig for dig!”

ÅH GUD, du har bare ikke brug for at høre din venindes bagklogskab og holdning til, at din ekskæreste ikke var god nok til dig. Det fortæller i virkeligheden bare, at din veninde har skjult sin egentlige mening om ham over for dig i meget lang tid.

”Det gode er, at du nu kan bruge mere tid med mig.”

Din veninde har måske en pointe, og det er superdejligt, at I får mere tid sammen. Men i virkeligheden påpeger hun også bare, at du var der alt for lidt for hende, da du havde kæreste. Det giver dig dårlig samvittighed, og det kan du slet ikke overskue at deale med lige nu.

”Nu kan du ENDELIG møde min fætter!”

Selv om din bedste veninde drømmer om at få dig ind i familien, behøver hun ikke udtrykke sin begejstring over, at du endelig er en fri fugl og nu kan hookes op med et af hendes familiemedlemmer!

”Yay! NU skal vi endelig ud at score… Sammen!”

Ja ja, det kan godt være, din veninde har savnet veninde-singlelivet, men hun behøver ikke vise sin begejstring over jeres breakup i SÅ stor stil. Og i øvrigt gider du overhovedet ikke kigge på andre fyre lige nu. Hvorfor forstår hun ikke bare, at Netflix, is og snotpair er det, du har allermest brug for?!

”I ender jo med at blive gift en dag …”

Måske føler din veninde med dig, og måske vil hun gerne bevare håbet sammen med dig, men helt ærlig … Det gør det jo bare UMULIGT for dig at komme videre… Nogensinde!

”Du var også meget pænere end ham”

Måske prøver din veninde bare at opmuntre dig, men helt ærligt?! Hun er jo bare strid og siger, at hun synes din ekskæreste var grim. Det bør hun kunne gøre bedre.

Læs også: Kom igennem et hårdt breakup

Fra dine forældre:

”Du var jo også lidt streng ved ham.”

Bare STOP! Dine forældre skal på ingen måde få dig til at føle, at det var din skyld, at I gik fra hinanden!

”Man skal kysse mange frøer, før man finder prinsen …”

De mener det jo godt. Men det, de egentlig siger, er bare, at du skal igennem en masse hjertesorger og dramaer, inden Mr. Right dukker op. Og det er faktisk det sidste, du kan overskue at høre lige nu.

”Man finder kærligheden, når man mindst venter det.”

Ja, måske går man direkte ind i hinanden på film – men SERIØST – det sker jo A.L.D.R.I.G i virkeligheden!

”Jeg mødte først din far, da jeg var 35.”

Super for jer, men jeg vil gerne have en kæreste NU. Og ikke først om 20 år.

"Han passede heller ikke ind i familien."

Okay så… Godt at vide, at I faktisk håbede på, at han en dag ville ryge ud. Eller ikke!

Læs, hvordan du hjælper din veninde med at komme videre efter et breakup i galleriet her:

Hjælpdinvenindeoveretbreakup

Giv hende lov til at tude igennem Det handler først og fremmest om, at din veninde kan mærke, at du er der for hende. Hun skal føle, at hun kan græde ud ved dig uden, at du dømmer hende for noget som helst. Når man græder lukker man op for en masse følelser, og det kan være ret sundt, så få hende endelig til at tude igennem!
Lyt Din veninde vil helt sikkert have brug for at snakke situationen igennem igen og igen. Giv hende lov til at fortælle om bruddet, og hvorfor hun er så ked af det. Det kan være lidt hårdt at være den lyttende, hvis hun er helt knust. Men hun vil helt sikkert få det lidt bedre, når hun har fået læsset af.
Hyg jer sammen Når I har snakket scenariet igennem, og din veninde føler sig klar til det, er det på tide at venindehygge. Mind hende om, at I nu kan lave flere aftaler, fordi hun ikke længere skal ses med ekskæresten. I kan lave sleepovers, lave mad sammen, lave lektier sammen eller det, I ellers laver sammen.
Hold videoaften En videoaften er altid hyggelig. Faktisk vil alt, som ikke minder din veninde om sit breakup, få hende i lidt bedre humør. Find jeres yndlingsfilm frem, og hyg jer med lidt snacks og godt humør.
Tag ud at shoppe – det giver selvtillid Hvis din veninde er blevet dumpet, har det måske givet hende et hak i selvtilliden. Det er ikke en rar følelse, men måske hun glemmer det, hvis I tager ud og kigger på nyt tøj? Selv om det virker lidt overfladisk, kan en tur i prøverummet - med en lækker kjole – måske styrke hendes selvfølelse en lille smule. Husk, at fortæl hende, at hun ser stanggodt ud.
Kig på andre drenge – måske jeres idoler Hey, nu er din veninde single, og det betyder, at hun gerne må kigge på hotte fyre. Kig på jeres idoler, og drøm jer væk i en verden, hvor stjernerne er datingpotentiale. Det kan være ret sjovt!
Tal pænt om ekskæresten Selv om det kan være svært at bevare en ordentlig tone, når man snakker om ekskærester, vil I begge to komme længst med at tale pænt om fyren, der er gået fra din veninde. Selv om det sjældent er en god idé, ved man aldrig, om de finder sammen igen. Forstil dig, hvor akavet det ville blive, hvis hun ringede og fortalte, at de var kærester igen – for man kan ikke rigtig trække ord tilbage. Auch!

Læs mere om

MestLæste