vi unges blog

Derfor skal du skrive dagbog

Af Line Sølvhøj Jensen 19. februar 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du overvejet at skrive dagbog? Der kan faktisk være mange fordele ved at skrive dagbog. Læs mere her og bliv guidet til, hvordan du gør.

Har du overvejet at skrive dagbog, men ved du ikke helt, hvordan du skal komme i gang? Måske har du endda prøvet, men det er aldrig rigtig blevet til noget. Vi guider dig til, hvordan du kommer i gang her.

Sådan kommer du i gang
Start med at købe en bog, du synes, er rigtig pæn. Det skal nemlig være en, som du har lyst til at skrive i. Det er også en god idé at finde en bog, hvor der er plads til, at du kan skrive meget i. Det er jo irriterende, hvis du hele tiden skal ud og købe en ny bog, fordi den bliver fyldt op.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Når du skal i gang med at skrive, så behøver du altså ikke at introducere hele verden for din dagbog. Du kan lynhurtigt miste interessen, hvis du først skal til at fortælle hele din livshistorie. I stedet skal du lade som om, at din dagbog allerede kender dig i forvejen.

[faktaBox]Du må gerne starte med at skrive, at ham den søde Jonas fra klassen snakkede til dig i dag, og det gjorde dig vildt glad. Eller at dine veninder Kristina og Stine blev megauvenner i dag. Du behøver ikke at forklare, hvem de er først. Dagbogen er nemlig til for dig, og den giver plads til, at du kan komme ud med dine tanker og følelser. Den forlanger ikke noget af dig, men giver dig plads til, at du bare kan skrive det ned, du tænker og føler.

Fordele ved at skrive dagbog:

• Du kan fortælle hemmeligheder videre til dig dagbog, og du ved, at de aldrig bliver fortalt videre. Derfor er det en god idé at have en lås på din dagbog eller gemme den godt væk, så din nysgerrige lillesøster ikke lige pludselig får fat i den.

• Du kan blive klogere på dig selv, når du skriver dagbog. Hvis du lader alle dine tanker og følelser komme ud, så bliver du måske mere klar over, hvorfor du tænker og føler, som du gør, og på den måde kan du måske lære at sige fra.

• Du har altid en, der lytter, når du skriver dagbog. Hvis du er sur på din bedste veninde, og du ikke føler, at du kan sige det til hende, så kan du altid dele det med din dagbog. På den måde kan du komme af med nogle af de ting, der bekymrer dig.

• Du kan samle alle dine minder og gode oplevelser ét sted, når du skriver dagbog. Om nogle år kan du så finde din dagbog frem igen og læse om alle de sjove ting, du oplevede, tænkte og følte.

Skriv dagbog på internettet
Du har måske hørt om blogs, og dem, der skriver blogs på internettet, de skriver faktisk også en slags dagbog. Forskellen er bare, at alle andre kan læse det, du skriver, når du blogger. Så hvis du gerne vil dele dine tanker og bekymringer med andre, så kan det være, du skal blogge.

MestLæste