Mit liv

Derfor er forældre irriterende

Af Line Sølvhøj Jensen 14. maj 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Synes du, at dine forældre altid er vildt pinlige og siger de forkerte ting? Læs med her og find ud af, hvorfor dine forældre er så irriterende!

Du har sikkert hørt dine forældre sige: "Hun reagerer sådan, fordi hun er teenager" til deres venner, eller når familien er samlet. Og det er mega irriterende, for du kan jo ikke gøre for, at du er teenager, og det er jo dem, der siger og gør de forkerte ting! Men har du tænkt på, at det kan være dig, der har forandret dig, og de egentlig bare er, som de altid har været?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvad sker der, når du bliver teenager?
At være teenager kan være en svær tid, fordi du går fra at være barn til at blive voksen, og der sker mange ting med dine følelser og tanker. Det er helt naturligt, at du er kritisk over for dine forældres holdninger og deres traditioner, for til det at blive teenager hører også, at du skal finde ud af, hvem du egentlig er, og hvordan det er at blive voksen. Du vil jo gerne være selvstændig, tage din egne beslutninger og have dine egne meninger, uden dine forældre blander sig

[faktaBox]Selv om dine forældre kan være mega irriterende, så kan du være sikker på, at de kun gør og siger det, de gør for at hjælpe dig. Men selv om de er vildt pinlige, så har du jo også brug for dem. Derfor kan det være svært for dine forældre at vide, hvornår de skal være der og passe på dig, og hvornår de skal slippe kontrollen og holde sig væk. Du kan måske heller ikke helt selv finde ud af, hvornår de skal lade dig være, og hvornår de bare SKAL være der for dig.

De vil bare være, hvor du er
Inden du forbander dine forældre langt væk næste gang, så tænk på, at de vil dig det bedste. De har selv været teenagere og sikkert også syntes, at deres forældre var vildt nederen.

Når de "blander sig", så er det bare fordi, de forsøger at følge med i dit liv og interesserer sig for dig. Men det er mange år siden, de har været unge, og det, der var sejt dengang, er måske totalt yt i dag. Så bær over med dem, når de prøver at være med. Bryd muren og få snakket med dine forældre om, hvad du gerne vil have, de gør og ikke gør. Fortæl dem, at du godt ved, du kan være uretfærdig nogen gange, men som de selv siger: Du er jo teenager!

MestLæste