Helbred & balance

Derfor er det not at ryge

Af Line Sølvhøj Jensen 6. maj 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Her får de perfekte grunde til, hvorfor du ikke skal begynde at ryge!

Overvejer du at begynde at ryge? Det er da totalt not at ryge - tjek bare disse ti grunde til, hvorfor du ikke skal begynde at ryge.

1. Du ødelægger dine tænder, og de bliver gule samtidig med, at der er stor risiko for, at du får tandkødsbetændelse. Og det pynter helt sikkert ikke på dit smil, når du viser nogle gule kamel-tænder frem!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Jo tidligere i livet du begynder at ryge, jo større er risikoen for, at du får alvorlige sygdomme senere hen.

3. Det er ret dyrt at købe cigaretter. Faktisk koster en pakke cigaretter omkring 37 kroner, så dine lommepenge løber hurtigt op, når du ryger, og så kan du godt sige farvel til de mange shoppeture.

4. Du er altså ikke lige den mest indbydende at kysse, når du ryger. Du får nemlig en ret dårlig ånde, så måske er der noget om det, når man siger, at hvis du kysser en ryger, så er det ligesom at kysse et askebæger. Føj!

5. Du mister faktisk noget af din lugtesans og smagssans, når du ryger. Og tænkt engang, hvis du ikke kunne smage din livret eller værst af alt - hvis du ikke kunne lugte, at du selv lugter!

6. Du får megadårlig kondition, når du ryger, så hvis du vil ryge, kan du godt regne med, at du er hende, der kommer til at løbe bagerst i idrætstimerne og være helt forpustet.

7. Du får en rynket og trist hud, når du ryger, så hvis du ikke ønsker at ligne en, der er ti år ældre, end du faktisk er, så skal du nok ikke begynde at ryge.

8. Dit hår og dit tøj kommer helt automatisk til at lugte, når du ryger. Vi ved ikke med dig, men vi synes altså, at det er lidt mere charmerende, når man dufter af parfume, end når man lugter af sur cigaretrøg!

9. Der er rigtig mange steder, hvor du ikke må ryge, så når du for eksempel er til fest, så slipper du for at skulle gå udenfor og stå og fryse, mens de andre hygger sig indenfor. Det var være virkelig surt at være så afhængig af cigaretter, at man hele tiden skal udenfor for at få en cigaret.

10. Helt ærligt så sender det bare et megadårligt signal, når du ryger, fordi det er så usundt. Og du er jo med til at skade folk omkring dig, når du ryger, fordi de også kommer til at indånde den farlige røg.

Få flere råd til, hvorfor du ikke skal ryge her.

MestLæste