Det sker

De bedste bøger til efterårsferien 2013

Af Julie Degn 9. oktober 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Snart har du efterårsferie med masser af tid til god læsning. Få idéer til, hvad du kan læse, her!

Efterårsferien er lige om hjørnet. En hel uge med tid til lige det, du har lyst til!

Vi har samlet ti bøger, som er perfekte til enhver begivenhed i efterårsferien, om du så skal besøge grandtanten i Sønderjylland eller bare slappe af under dynen hele ferien. Tjek bøgerne ud i galleriet herunder!

Læs også: 10 gode bøger om kærlighed

Hvad skal du læse i efterårsferien?

Bøgertilefterårsferien2013

Beatrice lever i en postapokalyptisk verden. Samfundet er inddelt i faktioner, som hver har sit ærinde. Som 16-årig skal Beatrice til at vælge, om hun vil forblive Puritaner som sine forældre, eller om hun vil noget helt andet. Det viser sig dog, at hun ikke er som alle andre – hun er en afviger, hvilket sætter hendes liv i fare. Da Beatrice ankommer til sin nye faktion, bliver hun udfordret, forelsket og udsat for forskellige prøver, der kan tage livet af hende. Til dig der kan lide bøger som ”The Hunger Games” og gerne vil læse om noget andet end romantik. Bonus: ”Divergent” er blevet filmatiseret og udkommer næste år med skuespillere som Shailene Woodley og Theo James.
Fænomenet Fanfiction har været fremme i mange år, og nu er det for alvor kommet til Danmark. Denne bog er en guide til, hvordan du skriver en perfekt fanfiction. Den indeholder interviews med forskellige fanfiction-forfattere, tests, hvor du kan finde ud af, om din fanfiction er god og en guide til, hvordan du selv går i gang med at skrive. Til dig der drømmer om at være forfatter og vil bruge hele ferien på at skrive om One Direction eller Harry Potter. Bonus: Bogen er skrevet af to piger, der er redaktører for den førende fanfiction-side movellas.com
Jordens undergang bliver annonceret, og pludselig får menneskeheden travlt med at forberede sig. Vi følger drengen Daniel, der sammen med sin familie længe har været forberedt på Mayaernes dommedagsprofeti, og de kommer hurtigt af sted for at søge skjul fra undergangen. Mens de er på flugt fra dommedag, gennemgår Daniel nogle ganske normale teenager-ting; han bliver forelsket og kæmper med at blive set som et individ i sin familie. Til dig der elsker fantasy og gerne vil vide, hvordan du forbereder dig på den sidste dag.
Som ung bliver Noah Calhoun forelsket i den sprudlende og smukke Allie Nelson. Flere år senere, da Allie snart skal giftes, opsøger hun Noah for at lukke fortiden og starte forfra. Men de gamle følelser flammer op igen, og snart står Allie med et svært valg, og Noah ryger tilbage i ungdommen. Til dig der er til ren romantik og Nicholas Sparks' bøger. Bonus: Bogen er blevet til filmen af samme navn, som har lækre Ryan Gosling i hovedrollen som Noah.
Drengen Sebastian Sommer vågner op på hospitalet. Det eneste, han kan huske fra det sidste døgn, er, da han lå på skovbunden ved siden af Naja og med Pers halve krop hængende fra et træ over dem. Politiet og formiddagspressen er sikre i deres sag – Sebastian slog Per ihjel og skar ham midt over. Sebastian og Naja forsøger at bevise hans uskyld, men de bliver hevet ind i et gammelt opgør mellem en magtfuld dæmon og en nådeløs hævner.. Til dig der er til fantasy og spænding.
Gregor må endnu engang vende tilbage til Underlandet, da hans lillesøster Boots bliver taget til fange. Underlandet er en verden under New York, som befolkes af rotter, edderkopper, kakerlakker og blege mennesker med dårligt syn. Da Gregor ankommer til Underlandet, får han af vide, at det endnu engang er op til ham at rede Underlandet – og hvis han ikke gør det, er Boots i konstant fare. Til dig der kan lide alternative historier og var vild med ”The Hunger Games”. Bonus: Bogen er bind to i ”Gregor” serien. Det er den samme forfatter, der har skrevet ”The Hunger Games”-trilogien.
Colin Singleton har svært ved kærligheden. Indtil videre har han haft 19 kærester… og de hed alle sammen Katherine. Da Katherine den 19. dropper Colin, tager han af sted på road trip med sin bedste ven Hassan. På vejen møder de den søde Lindsay, som får drengene til at blive og arbejde i byen Gutshot. Undervejs forsøger Colin at udarbejde en teori om, hvordan et forholds udfald kan beregnes før forholdets start, og på den måde vil han undgå fremtidig hjerteknusning. Til dig der er vild med John Green’s bøger og som fornyligt har fået dit hjerte knust.
Pi er 16 år, da han flytter med sine forældre fra Indien til Canada. Faren ejer en zoologisk have, og derfor skal alle dyrene transporteres tværs over Stillehavet. Men skibet går ned, og Pi er efterladt alene med en zebra med brækket ben, en hyæne, en orangutang og en bengalsk tiger ved navn Richard Parker. De er fanget på en redningsbåd, og snart bliver dyrene sultne. Til dig der er til fantastiske historier, der har andre temaer end kærlighed og krimi. Bonus: Sidste år udkom bogen som filmen ”Life Of Pi”, som har vundet flere priser.
Emma og Dexter mødes til deres dimissionsfest i 1988. Igennem de følgende 20 år mødes de den samme dag hvert år, og selv om de er hinandens modsætninger, danner de et smukt og godt venskab. Men igennem de 20 år udvikler venskabet sig til noget lignede kærlighed. Til dig der elsker andres kærlighedshistorier. Bonus: Bogen er filmatiseret til ”One Day” med Anne Hathaway og Jim Sturgess.
Kylas hukommelse og personlighed er blevet slettet. Hun burde ikke kunne huske noget som helst fra sin fortid, men alligvel dukker der mørke hemmeligheder op til overfladen. Kyla føler, hun lever i en verden af løgne og hemmeligheder. Systemet bilder hende ind, at hendes bedste ven og kæreste Ben er død, men hun tror ikke på det. Kyla konfronteres af en tiltrækkende og farlig skikkelse fra sin fortid, og hun bliver blandet ind i voldsomme begivenheder. Til dig der elsker mysterier og har brug for et afbræk fra virkeligheden. Bonus: Bogen er den længe ventede efterfølger til ”Slettet”. Bog nummer tre i trilogien om Kyla er sat til at udkomme i år 2014.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

MestLæste