Helbred & balance

Bliv glad i vintermørket

Af Luise Gregersen 3. januar 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Føler du dig lidt trist i de kolde og mørke vintermåneder? Det er helt normalt, og der er faktisk mange ting, du kan gøre for at blive glad igen! Læs med, og find ud af, hvordan du slipper af med vintertristheden.

Øv! Julen er slut og forude venter januar og februar - de absolut mest nederen måneder på hele året! Tanken om, hvor længe der egentlig er, til foråret så småt begynder, kan gøre de fleste en smule triste. Derfor har vi samlet nogle tips til, hvordan du bliver glad i vintermørket!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Glad musik
Du har helt sikkert en yndlingssang, der altid kan få dig i godt humør. Måske endda en, du forbinder med sommer og sol? Skru helt op for den, og drøm dig væk til sidste sommer.

Tænd lyset
Lys er den bedste kur mod vintertristhed! Stearinlys er perfekte til at sprede hygge og varme, så tænd et par stykker rundt omkring på dit værelse, når du er der.

Læs også: Sådan bliver du glad

Få et crush
Der er intet, der kan få dig til at glemme vintertristhed, som de sommerfugle i maven du får, når du har et crush. Hvis du bare holder øjnene åbne, vil du helt sikkert begynde at lægge mærke til, hvor mange søde og lækre fyre, du egentlig møder på din vej!

Vågn op
Synes du, at det er vildt hårdt at komme op om morgenen, når det er mørkt udenfor? Hvis du har en lampe tæt på sengen, som du kan tænde så snart du vågner, bliver det lidt nemmere. Du kan også investere i en smart "wake-up"-lampe, der vækker dig langsomt ved gradvist at gøre dit værelse lysere.

Motion
En løbetur i kulden er måske ikke lige det, du har mest lyst til, men motion gør dig altså glad i låget, så sørg for at bevæg dig lidt hver dag. Der er ingen, der siger, at motion ikke kan være at danse foran spejlet til din yndlingssang eller en shoppetur med din bedste veninde!

Læs også: 10 film der gør dig glad

Planlæg
Gå i gang med at planlægge alle de sjove ting, du skal lave til sommer! Hvis du skal på ferie i udlandet med dine forældre, så gå allerede nu i gang med at læse om det land, I skal til, og den by I skal bo i. Dagdrømmerier er det bedste tidsfordriv, der findes.

Gå i hi
En af de gode ting ved vinteren er, at du har en god undskyldning for at blive indenfor med en god film eller serie. Invitér dine bedste veninder over, og gå i hi med jeres yndlingsserier en hel weekend. Sørg for, at I har rigeligt med popcorn og varm kakao, så I ikke behøver at bevæge jer udenfor, med mindre det er absolut nødvendigt!

MestLæste