Mit liv

Bilferie – Det kan du lave i bilen

Af Thomas Flindt 27. juni 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du en af dem, der skal sidde flere timer i en bil, når du til sommer tager med familien på bilferie? Så se her, hvordan du får tiden til at gå!

Gaab, tiden kan bare gå vildt langsomt, når man har siddet flere timer i en bil på vej på sommerferie, og man tager sig efterhånden i at spørge: "Er vi der snart?", igen og igen. Men en bilferie kan også blive vildt hyggelig, hvis man har forberedt sig på den lange tur - se bare her!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Snacks
Du bliver helt sikkert sulten på vejen, og hvis dine forældre ikke allerede har taget noget med, så forbered dine egne snacks. Skær nogle gulerodsstave, bag nogle lækre boller eller tag noget frisk frugt med. Skal det være vildt luksus, har du en lille køletaske til et par kolde drikkevarer med. Lækre snacks gør din bilferie lidt mere nice!

Læs også: Hold kontakten i sommerferien

Zzzove
"Jaja, det siger jo sig selv", tænker du måske, men tiden går bare hurtigere, hvis man kan sove det meste af vejen. Et godt trick er at gå meget sent i seng dagen før, du skal på bilferie, så du er vildt træt i bilen. Ellers så gør en chill playlist underværker - musik virker hver gang.

Sjove billege
Har du en bror, søster eller veninde med i bilen, så er der et par nemme lege, som får tiden til at gå hurtigere på jeres bilferie. Her er et par stykker:

Nummerpladeleg: Find alle bogstaver i alfabetisk rækkefølge på de forbipasserende bilers nummerplade.
Tælle biler: Alle deltagere vælger en farve, og så tæller man, hver gang en bil med sin farve kører forbi i modgående retning. Hvem kommer først til 50?
20 til professoren: Én tænker på en ting, og så skal de andre gætte, hvad det er, før de 20 spørgsmål er brugt.

Læs også: Få en sommerferie-veninde

Læs en bog eller et blad
Du har selvfølgelig det nye Vi Unge og Vi Unge Sommer med på ferien, men hvis du allerede har læst bladene helt, så er det en god idé at læse en god bog på din bilferie. Pst! Bliver du nemt køresyg, så hold dig til at høre noget god musik.

Sommer, sommerferie, ferie, bilferie, jeg keder mig, musik, Vi Unge, lege, sjov

Se film
Har du en iPad, bærbar eller transportabel dvd, så kan du se film eller serier på vej i bilen. Tiden går SÅ meget hurtigere i bilen og helt ærligt, hvem elsker ikke at se film? Film er det bedste tidsfordriv på bilferien.

Tag testen: Hvad skal du lave i sommerferien?

Skriv dagbog
Det er vildt hyggeligt at skrive dagbog om sin bilferie, og på turen derned skal du lave lister over, hvad du skal nå på din bilferie, og hvad du glæder dig mest til. Det er også sjovt at stille sig selv nogle mål - for eksempel: "Jeg skal lære at sige noget på italiensk (eller det sprog, de nu taler i landet, du er i)", "jeg skal smage mindst tre nye madretter" eller "jeg skal lave vandaerobic to gange om ugen". Find selv på flere …

Høre musik
Din far sidder sikkert og hører et eller andet gammelt 70'er band på bilanlægget, og hvis du ikke kan lide hans musiksmag, kan din bilferie blive lang uden din egen musik. Husk at få fyldt din iPod op med ny og lækker musik, før du tager af sted.

Læs også: 20 ting som du skal nå i sommerferien

Spil spil
Nej, det er ikke helt nemt at spille kort eller brætspil i en bil, men her er det, at din gamle Game Boy eller lillebrors PSP kan redde dig. "Super Mario", "Crash" og andre konsolspil er nemlig sjov tidsfordriv på din bilferie.

Har I andre gode tips til, hvordan man får tiden til at gå, når man er på bilferie?

MestLæste