festival
Musik

9 ting, der HELT sikkert sker på din første festival

Af Marie Søndergaard 23. juni 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hygiejnen ryger sig en tur, og du får et helt andet syn på mad. Tjek alle de ting, du helt sikkert oplever, første gang du tager på festival!

Teltet, soveposen og de fem dåser makrel er pakket – du er klar til din allerførste festival med veninderne og vennerne! Men hvad kan du egentlig forvente? Det er vel bare som at tage på camping med mor og far plus et par koncerter … nah, ikke helt.

Læs også: Det skal du have med på festival

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Du kommer helt sikkert ud i nogle lidt udfordrende situationer, hvis du skal bo i telt på Roskilde Festival, Langelandsfestival eller Smukfest med dine venner og veninder, men samtidig bliver det uden tvivl også en af de fedeste oplevelser i dit liv! Vi har samlet en liste over ting, du helt sikkert kommer til at opleve, når du tager på festival første gang.

Læs også: 10 grunde til, at Roskilde Festival er awesome

I galleriet herunder kan du læse om nogle af de ting, der kommer til at ske på din første festival.

9ting,derheltsikkertskerdinførstefestival

Du bliver væk fra dine veninderNår det bliver mørkt, kan det altså være ret svært at finde tilbage til dit telt, og du oplever helt sikkert også at blive væk fra dine veninder, fordi mobilnettet er nede. Derfor er det en god idé at aftale et mødested, hvor I altid kan finde hinanden.
Du får et helt andet syn på hygiejneDu forstår pludselig ikke, hvordan du nogensinde har kunnet leve uden at bruge tørshampoo hver dag, og du synes pludselig ikke, at svedlugt er noget problem – det klares med ekstrameget deo! Der er lagt op til noget af et chok, når du kommer hjem, tager et bad og ser alt det snavs, der bliver skyllet af dig.
Du tisser de mærkeligste stederUlækre festivaltoiletter er én ting, for det vænner du dig altså megahurtigt til – når man skal, så skal man! Men mon ikke også, at du lige får tisset lidt ved hegnet, fordi du ikke gider at stå i kø, eller du bare lige smutter om bag teltet, når du vågner midt om natten med en fyldt blære?
Du kommer til at græde lidtEndelig står du der foran scenen og skal lytte til det band, du har glædet dig allermest til på festivalen! Du er sikkert træt, for det har været nogle lidt hårde dage med lidt søvn og mange koncerter, og derfor er der altså ret stor sandsynlighed for, at du lige kommer til at fælde en lille tåre på grund af det lykkelige øjeblik, når du står der foran scenen med dine BFFs og bliver helt sentimental.
Du får et stramt forhold til dit teltMåske har du aldrig prøvet at sove i telt i flere nætter i træk før, og det kan altså godt blive lidt af en prøvelse. Din luftmadras taber luft, din bagage ligger og flyder, og du vågner midt om natten, fordi du fryser helt vildt, og efterfølgende vågner du om morgenen badet i sved, fordi solen står direkte ned på teltdugen.
Du forstår pludselig meningen med et regnslagEr du også en af dem, der himler med øjnene, når din mor foreslår, at du tager regntøj på i skole? En paraply er jo helt fin! Hvis det øsregner på festival, så kommer du altså ikke uden om gummistøvler, regntøj eller et regnslag, og du kommer til at sætte SÅ meget pris på det!
Du genopdager dåsemakrelMåske er det længe siden, du har spist makrel fra dåse, men det ændrer sig nu! Dåser er vildt praktiske at tage med på festival, fordi de kan holde sig i varmen, og så kan man faktisk bare spise makrel, tun eller bønner direkte fra dåsen – jo, det kommer du altså til at prøve. Og du kommer til at synes, det er lækkert!
Du får masser af nye venner …… og de er ikke nødvendigvis samme type venner, som dem du allerede har. Man møder nemlig så mange seje og forskellige mennesker, når man er på festival, for alle er superglade og lykkelige for at være der, og det er bare så nemt at falde i snak med teltlejren ved siden af eller at danse vildt med en sød pige ved siden af dig til en koncert.
Du bliver forelsket i en random fyr på scenen”Wow, ham der basfyren fra det her band, jeg aldrig før har hørt om, er da megalækker”! Den tanke kommer du helt sikkert til at tænke, for når du står foran scenen, så er der altså bare noget vildt charmerende ved de seje musikere, du står og klapper af. Du går helt sikkert hjem og googler basfyren!

Læs mere om

MestLæste