Det er spændende, sjovt og udfordrende at være i praktik. Som praktikant er du en del af en rigtig arbejdsplads, og du vil selvfølgelig gerne gøre et godt indtryk samtidig med, at du lærer en hel masse.

Her er 7 tips, der gør dig til en god praktikant:

Vær forberedt
Du får sikkert noget info fra dit praktiksted, inden du skal starte, men hvis der er ting, du stadig er i tvivl om, er det helt okay at ringe og spørge. Skal du for eksempel have din egen computer med? Og er det frokostordning?

Vær høflig
Når ugen starter, er det godt at gå rundt og præsentere sig selv for afdelingen, du skal sidde i. Det er også rigtig god stil at sige ordentligt farvel til alle og takke for praktikopholdet, når ugen er omme.

Læs også: Bliv en god praktikant: Kom over din generthed

Hør godt efter
Når du får en opgave, er det vigtigt at høre godt efter, når du får forklaret, hvordan du skal løse den. Hvis du har spørgsmål til opgaven, så stil dem, inden du går i gang, så du kan lave opgaven rigtigt i første forsøg. Tag noter, hvis der er mange detaljer, du skal huske, og gør dig umage med at løse opgaven, så dit praktiksted kan se, at du har taget den seriøst.

Kom med ideer
Er der noget, du virkelig godt kunne tænke dig at vide eller prøve i løbet af din praktikuge? Så er det helt okay at foreslå det for din kontaktperson. De bliver helt sikkert bare glade for, at du tager initiativ.

Stil spørgsmål
Dit praktiksted kan godt lide, at du er nysgerrig, og du har jo en perfekt mulighed for at få en masse spændende viden, så spørg bare løs!

Læs også: Find en god praktikplads

Kom til tiden
Det er virkelig utjekket at komme for sent, når man er i praktik, så sørg for at tage hjemmefra i god tid. Det er også en god idé at have telefonnummeret på din kontaktperson, så du har mulighed for at ringe, hvis der sker noget uforudsigeligt, så du bliver sent på den.

Sociale medier?
Nogle steder er det okay at tage en lille pause, hvor man lige tjekker Facebook og Instagram, men andre steder er det et no-go. Lur lidt på, hvad de andre gør, og hvis du er i tvivl, så spørg!

Hav en rigtig god praktik-uge!

I galleriet kan du se syv ting, der skaffer dig det fede fritidsjob:

7 ting, der skaffer dig det fede fritidsjob