7 ting, der gør din morgen lettere
Mit liv

7 ting, der gør din morgen meget lettere

Af Sisse Tvegaard Andersen 5. oktober 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Slut med at ræse ud af døren med søvn i øjnene og tøjet omvendt på. Fra nu af bliver din morgen meget lettere.

Argh! Vækkeuret ringer for sjette gang, du vælter ud af sengen og direkte ind i en massiv tøjkrise. Efter at have kastet et eller andet tilfældigt på, løber du ud på badeværelset, hvor du øver du dig i at multitaske ved at prøve at børste tænder, rede hår og finde dine nøgler samtidig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Bliv morgen-frisk om vinteren

Til sidst spæner du ud af døren og når i skole nogenlunde samtidig med, at klokken ringer ind - uden de tyskbøger, du skal bruge i første time, men til gengæld med en mave, der råber på bager-snacks, fordi du igen-igen ikke nåede morgenmaden.

Læs også: Derfor er du morgensur

Lyder det bekendt? Så er det på tide at få en ny morgenrutine. Det er faktisk slet ikke så svært!

Vi har samlet syv gode tips til at få en meget lettere morgen:

7ting,dergørdinmorgenmegetlettere

7 ting, der gør din morgen meget lettere
I seng med digJa, det lyder, som noget din mor ville sige, men din morgen bliver bare lettere, hvis du har fået den søvn, du har brug for. Så prøv at lukke computeren og tage af sted til drømmeland inden klokken 22.
Foto: Shutterstock
7 ting, der gør din morgen meget lettere
Planlæg, planlæg, planlægDu bliver meget hurtigere klar om morgenen, hvis du allerede begynder at forberede dig på en ny dag aftenen før. Læg et sæt tøj klar, pak skoletasken, og stil eventuelt en skål og en ske klar til morgenmaden. Jo mindre, du skal ordne om morgenen, jo bedre. Husk også at tjekke vejrudsigten, så du ved, om du skal finde din regnjakke eller solcremen frem.
Foto: Shutterstock
7 ting, der gør din morgen meget lettere
Mobilen ud af sengenDer er to grunde til, at det er en god idé, at din mobil får lov til at overnatte et stykke væk fra din seng. Den ene er, at du lidt nemmere kan modstå fristelsen til lige at tjekke, om din veninde har sendt dig en snap i løbet af natten, og den anden er, at du bliver nødt til at stå op for at slukke for alarmen og ikke bare trykker på snooze og vender dig om for at sove videre.
Foto: Shutterstock
7 ting, der gør din morgen meget lettere
Tænd lysetLys får din krop til at vågne, så skynd dig at trække gardinerne fra, når du skal op. Elektrisk lys virker også, så i de mørke måneder kan du tænde for alle lamperne for at fortælle dig krop og din hjerne, at det er slut med at sove.
Foto: Shutterstock
7 ting, der gør din morgen meget lettere
Musik skal der tilDu kender garanteret følelsen af at høre et fedt track og blive fyldt med glæde og energi. Det skal du udnytte om morgenen. Sæt et nummer på, der gør dig i godt humør og giver dig lyst til at bevæge dig. Du kan eventuelt lave en hel morgen-playliste, så du ikke skal bruge tid på at beslutte dig for en sang om morgenen.
Foto: Shutterstock
7 ting, der gør din morgen meget lettere
Faste pladserDet er rigtig smart at sørge for, at din taske, dine nøgler og din cykelhjelm ligger på det samme sted hver morgen, så du ikke skal spæne huset rundt for at lede efter dem. Hvis I ikke har plads i entréen, kan du give dem en fast plads inde på dit værelse.
Foto: Shutterstock
7 ting, der gør din morgen meget lettere
PeptalkLige inden du går ud af døren, skal du kigge dig i spejlet, stikke dig selv et kæmpestort smil og sige – eller tænke – noget pænt om dig selv eller om den dag, du skal til at kaste dig ud i. Det kan være: ”Du ser godt ud i dag”, ”Nej, hvor bliver det fedt at se alle pigerne til baskettræning”, eller ”Du kommer til at klare den fremlæggelse i dansk helt perfekt”. Dit morgenhumør kan tit sætte stemningen for hele resten af dagen, så hvorfor ikke starte dagen med en positiv kommentar?
Foto: Shutterstock

Læs mere om