Identitet

Bliv morgenfrisk om vinteren

Af Luise Gregersen 10. november 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det kan være vildt hårdt at komme op om morgenen, når det er mørkt og koldt udenfor. Vi har samlet de bedste tips til, hvordan du kommer ud af fjerene!

Kender du følelsen af, at du slet ikke har sovet nok, når vækkeuret ringer? Du er langt fra alene! Det er nemlig vildt hårdt at sige farvel til den varme dyne, når det er mørkt udenfor, og vinden rusker.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Du bliver også friskere af at træne om morgenen! Se flere fordele ved morgentræning her!

Heldigvis er der et par fif, der gør dig morgenfrisk selv på en kold vintermandag.

Blivmorgenfriskomvinteren

Det kan være fristende at skrue helt op for radiatoren om vinteren, men det gør det altså endnu sværere at komme op. Sørg i stedet for, at dit værelse er lidt køligt.
Der findes vækkeure, der efterligner solens naturlige lys, som kan hjælpe dig med at komme hurtigere op. Hvis du ikke har sådan et, så kan det hjælpe, hvis du skynder dig at tænde for lyset eller trække gardinerne fra, så snart du er vågnet.
Gør lidt ekstra ud af din morgenmad, så du har noget at glæde dig til, når du vågner.
Hav en flaske vand til at stå ved din seng om natten. Drik af den, når du vågner, væsken hjælper nemlig din krop til at føle sig mere frisk.
Hvis snooze-knappen på din alarm er din bedste ven, så kan det faktisk gøre det sværere for dig at komme op. Modsat hvad man måske skulle tro, så giver de ti ekstra minutter dig nemlig ikke mere energi. Tværtimod!
Sleep Cycle er en vildt smart app, der analyserer dit søvnmønster og vækker dig, når din krop er klar til det! Du sætter bare timeren til det tidspunkt, hvor du senest skal op, og så vækker app’en dig før det, hvis din krop er klar.