Mit liv

6 tips til at komme sikkert hjem om aftenen

Af Julie Lund Mikkelsen 18. oktober 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Føler du dig nogensinde usikker, når du går på gaden sent om aftenen? Så skynd dig at tjekke vores tips til, hvordan du kommer sikkert hjem.

Hvis det er sent, og der ikke er så mange mennesker på gaden, så kan det være liiidt creepy at gå hjem alene. Og det er i hvert fald altid en god idé at tænke sig om og huske at passe godt på sig selv!

Læs også: Pas på dig selv på nettet.

Læg en plan

Hvordan har du tænkt dig at komme hjem senere? Det er en rigtig god idé at have styr på, før du går ud om aftenen. Find ud af, hvornår busserne går, eller tjek, hvilken rute du kan cykle.

Aftal med veninden

Hvis du har været til en fest sammen med din veninde, så lav en aftale om, at I skal sove hos hinanden bagefter. Så kan I nemlig følges og sørge for, at I begge to kommer sikkert hjem i seng - og så er det da også bare ret hyggeligt!

Læs også: Pas på hinanden.

Brug din mobil

Når du skal gå hjem om aftenen, så ring op til din veninde eller din mor, så du har én, du kan snakke med, mens du går på gaden. Det føles altså bare lidt tryggere, når man har selskab i den anden ende af røret.

Gå den rigtige vej

Lad være med at være overmodig og tage genvejen gennem det mørke og øde område. Hold dig til større veje, hvor der er lys og andre mennesker.

Læs også: 9 sunde aftenvaner.

Ring til dine forældre

Hvis du føler dig utryg ved at skulle gå hjem alene, så prøv at ringe til dine forældre, og hør, om de ikke vil hente dig. Så er du i hvert fald sikker på, at du kommer godt hjem.

Tag en taxa

Det er en god idé altid at have lidt penge på dig, så du kan tage en taxa, hvis du får brug for det.

Få flere tips til at passe på dig selv her.

Hvad gør du for at sørge for, at du kommer godt hjem sent om aftenen?

MegetMere