Musik

#WeekendVibes: 10 anbefalinger til en weekend fyldt med julestemning

Af Anna Birch Jakobsen 4. december 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
December er i gang, og vi tæller ivrigt ned til jul med kalenderlys og julekalendere. Mangler du inspiration til, hvad du skal lave, mens du venter? Læs med her, hvor Vi Unge har samlet 10 anbefalinger til en hyggelig weekend fyldt med julestemning.

Nedtællingen til jul er begyndt, og det betyder, at decemberdagene - og ikke mindst weekenden - skal bruges på masser af julehygge med film, julebag og julemusik.

Er du i tvivl om, hvad du skal give dig til?

Læs med herunder, hvor Vi Unge har samlet 10 gode anbefalinger til en hyggelig juleweekend.

Film og serier

"Last Christmas" på Viaplay

Ingen julehygge uden julefilm! Man kan jo næsten ikke gå igennem en hel weekend i december måned uden at se en julefilm. "Last Christmas" udkom sidste år og handler om Kate, der året rundt arbejder som 'nisse' i en julebutik, som har åbent hele året. Hun er ramt af uheld og dårlige beslutninger, men det ændrer sig, da hun møder den mystiske Tom.

Se den her.

"The Holiday" på Viaplay

"The Holiday" er en lidt ældre julefilm - men den er uden tvivl en klassiker og et mustsee i juletiden. Den handler om Amanda fra Los Angeles og Iris fra England, som beslutter sig for at bytte hus hen over julen, da de begge trænger til at komme lidt væk. Det lyder umiddelbart ensomt at tage på ferie alene i julen, men både Amanda og Iris bliver positivt overraskede.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se den her.

"One Direction: This Is Us" på Netflix

Der er ikke kun jul på programmet denne uge. Der er også en fantastisk nyhed til alle One Direction-fans derude. 1D's dokumentar "This Is Us" er nemlig kommet på Netflix - og selvom du sikkert har set den før, så er det den bedste undskyldning for at se den igen (og igen og igen).
Det var vist uden tvivl den bedste 'julegave', som Netflix kunne give.

Se den her.

Musik

Shawn Mendes nye album "Wonder"

Tilbage i august fik Shawn Mendes tatoveret ordet "wonder" på sin højre arm. På det tidspunkt vidste vi ikke, hvad det betød - men da hans single "Wonder" udkom i starten af oktober, og han annoncerede, at det også var navnet på sit nye album, blev vi ellevilde.

I dag kan vi endelig høre hele Shawns nye album.

Find det lige her.

Radiokanalen ”Heart Xmas”

Der er kommet en helt ny radiokanal, som KUN spiller julemusik. Den er perfekt at have til at køre i baggrunden, når du bager småkager, har veninder på besøg og alt derimellem.

Find den her.

Læs også: Kom i julestemning med ny radiokanal, der kun spiller julemusik

Podcasts

"Potterless"

"Potterless" er en podcast for alle Harry Potter-fans. En 28-årig fyr læser Harry Potter for første gang, mens han snakker og diskuterer med Harry Potter-fans. Han prøver at forudsige, hvad der sker i bogen og er utrolig sjov imens. Podcasten er kun på engelsk, så den kan være lidt svær at følge med i. Men den er absolut et lyt værd, hvis du er helt vild med Harry Potter.

Hør den her.

"Tankemylder"

En podcast med to unge kvinder, Erika og Cathrine, der snakker om alt fra sexualitet, forhold, følelser, usikkerheder, pinlige historier og andre tabubelagte emner. I episode 35 kan du blandt andet høre Jasmin Lind fortælle om at blive gift som 20-årig.

Hør den her.

Sociale medier

"Centrum"-julekalenderen på YouTube

Foto: Christian Torp

Så du den populære YouTube-serie "Centrum" tilbage i foråret? Så er der gode nyheder. Serien vender tilbage med en julekalender med 24 nye afsnit - og ikke nok med det, så kan du se frem til en masse gæsteoptrædener fra kendte, danske personligheder som: Emilie Briting, Fredrik Trudslev, Caroline Vedel, Emil Lange, Hella Joof, Melvin Kakooza og mange flere.

Se den her.

Læs også: Nu udkommer ungdomsserien 'Centrum' som julekalender

@julehyggedk på Instagram

Julehygge er en instaprofil af tvillingerne Cathrine og Marie-Louise. Her giver de to piger deres bedste tips og tricks til, hvordan du får det bedste ud af julentiden. De har også lavet deres helt egen julepodcast, som du kan finde på deres side.

Kulturelle oplevelser

Se årets smukkeste dyrelivs- og naturfotografier fra Wildlife Photographer of the Year-konkurrencen

Nu har du muligheden for at se årets smukkeste dyrelivs- og naturfotografier, som er taget af nogle af de dygtigste fotografer i verden.

På Statens Naturhistoriske Museum i København bliver de 99 bedste billeder fra Wildlife Photographer of the Year-konkurrencen nemlig udstillet for aller første gang. Udstillingen åbner i dag d. 4. december og kan ses indtil d. 9. maj 2021.

Læs mere om

MestLæste