Musik

Weekendvibes – 10 anbefalinger til en herlig weekend

Af Line Lei Mohrsen Jensen 15. oktober 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Efterårsferien er så småt ved at være slut, men det betyder ikke, at vi skal direkte tilbage til hverdagen. I dag er det nemlig fredag, og det betyder, at vi kan holde weekend og lave en masse sjove ting. Vi Unge har derfor samlet 10 anbefalinger til din weekend.

Endelig blev det fredag, og det betyder, at weekenden står for døren. Det er nu tid til, at du kan nyde de sidste dage af din velfortjente efterårsferie, inden den travle hverdag igen vender tilbage.

Hvis du mangler inspiration til, hvad du skal foretage dig i weekenden, har Vi Unge samlet en række tips til, hvad du kan finde på.

Du kan se en film, høre en spændende podcast, eller måske skal du finde din indre skiløber frem og tage på eventyr i København? Mulighederne er mange, og nogle er bedre end andre, hvad end du er til.

Læs med herunder og bliv inspireret, hvor Vi Unge har samlet 10 ideer til din weekend.

Film og serier:

”Light Up the Sky”

Er du vild med at lytte til K-pop, og synes du, at pigerne fra den koreanske gruppe BLACKPINK er inspirerende? Så er der gode nyheder. BLACKPINK-medlemmerne, Jennie, Rosé, Lisa og Jisoo, har nemlig arbejdet benhårdt på at producere en dokumentar, hvor man følger deres karriere, hvilket indbefatter deres op-og nedture. Dokumentaren er altså helt ny og kom på Netflix i onsdags, d. 14. oktober 2020.

Du kan se dokumentaren på Netflix HER.

”Coraline”

Er du endnu ikke kommet i Halloween-stemning? Og trænger du til en omgang gys og spænding? Så skal du helt sikkert overveje, at se den anerkendte gyserfilm ”Coraline”, som omhandler en uhyggelig drømmeverden. Men pas på, for den kan altså godt være lidt skræmmende, selvom det er animation.

Du kan se filmen på videoteket, som er ejet af Cinemateket, eller du kan leje den med hjem helt gratis.

"Den Store Bagedyst"

Hvis du elsker at eksperimentere i køkkenet og har en sød tand, så skal du helt sikkert slå over på DR1 lørdag kl. 20.00, for her bliver det tredje afsnit af ”Den Store Bagedyst” sendt. Hvad bliver deltagerne mon kastet ud i denne gang?

Psst! Mens du venter på afsnittet, kan du jo lade dig inspirere af Caroline fra bagedysten og bage en af hendes kager. Du kan finde opskriften HER.

Du kan se "Den Store Bagedyst" HER.

Kulturelle oplevelser:

Tag en tur ned af Copenhill

Savner du kulde, sne og skiferiestemning? Så kan det anbefales at tage en tur til Danmarks helt egen skibakke, hvor du kan få et glimt af skiferie-vibes gennem de mange daglige aktiviteter. Copenhill tilbyder nemlig skiløb, snowboarding, kælkning og meget mere. Og hvem ved, måske kan du endda få en kop varm kakao på deres Rooftop Café?

Du kan læse meget mere om Copenhill HER.

Besøg Smilets by og tag på Aros

Du har helt sikkert set billeder fra Aros' farverige panorama-gang på din Instagram. Drømmer du også om at få taget et flot billede – eller er du kunstinteresseret? Så kan det helt klart anbefales at tage en smuttur til Smilets by og besøge Aros.

Du kan læse meget mere om Aros og de aktuelle udstillinger HER.

Psst! Entréen på Aros er gratis, hvis man er under 18 år.

Læs også: 10 (u)hyggelige film, du skal se dette efterår

Instagram:

@yarnjunkiesdk

Elsker du også lune striktrøjer, og vil du gerne lære at strikke din egen? Så skal du helt sikkert følge Kristine Sloths strikkeprofil, YARNJUNKIES, hvor du kan få inspiration til dine kreative strikkeprojekter. Profilen rummer alt fra chunky strikhuer til de fineste hjemmestrikkede veste. What’s not to like?

Du kan følge YARNJUNKIES på Instagram HER.

Musik:

"Lonely" af Justin Bieber & Benny Blanco

Hvis der er en sang, som fortjener at blive hørt, så er det Justin Biebers nye sang "Lonely", som netop er udkommet i dag, den 16. oktober 2020. Justin har teamet med produceren, benny blanco, og sammen har de formået at skrive en sang, der sætter fokus på ensomhed. Du kan se musikvideoen og høre sangen herunder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

”Drive” af Julias Moon

Mangler du en sang, som kan få dig i godt humør? Så skal du helt sikkert give sangen ”Drive” af Julias Moon et lyt. Duoen, Julias Moon, som der står bag hittet er nemlig blevet genforenet efter fire års pause – og vi kan ikke få armene ned.

Du kan høre sangen på Spotify HER.

Læs også: Test: Hvordan vil du klare dig i "Den store bagedyst"

Podcast:

"Throwback" – med Mathilde Beuschau

Vi Unge har netop udgivet en ny episode af podcast-serien "Throwback", og denne gang er det den dygtige influencer, Mathilde Beuschau, som gæster studiet. Måske husker du Mathilde fra hendes tidlige medvirken i "Årgang 0"? I dag arbejder Mathilde som coach og bruger en masse tid på sin Instagram som influencer. I denne episode af "Throwback" bliver der blandt andet talt om voldsomme menstruationsepisoder og om den første gang.

Du kan finde podcasten HER.

Bøger:

"Genbrugsmode" - Røde Kors X Søren Le Schmidt

Vil du gerne være mere bæredygtig, når du køber tøj - og drømmer du om at lave flere kreative projekter? I bogen ”Genbrugsmode” kan du finde inspiration til, hvordan du redesigner genbrugstøj, og der er en lang række opskrifter på, hvordan du kan lave flotte projekter. Bogen er et samarbejde mellem modedesigner Søren Le Schmidt og Røde Kors, og du kan se flere velkendte ansigter som blandt andet Maria Møller, Hella Joof og Mads Langer i ”Genbrugsmode”.

Rigtig god weekend!

Læs mere om

MestLæste