Film & serier

10 (u)hyggelige film, du skal se dette efterår

Af Selma Babette Ringmann Søgaard 2. oktober 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Snart er det oktober, og det betyder at den uhyggelige højtid, Halloween, lige om lidt banker på døren. Er du også bare helt vild med gys, film og guf, så læn dig til rette, for Vi Unge har fundet 10 (u)hyggelige film, du bare må se til dette efterår.

Oktober betyder koldere vejr og mørkere nætter. Der er dog et særligt højdepunkt i slutning af måneden: nemlig Halloween. Den uhyggelige tradition, der fejres d. 31. oktober, er dagen, hvor man mindes de døde.

Herhjemme kender vi bedst Halloween for dagen, hvor man kan klæde sig ud som et monster, gå ud at rasle eller sætte sig godt til rette i sofaen og nyde en uhyggelig film med familie, venner eller måske endda sammen med flirten.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Nu er det endelig tid til at sige hallo til Halloween, og det betyder film og masser af gys og gru. Vi Unge har samlet en liste over 10 (u)hyggelige film, du ikke kan komme udenom dette efterår.

1) The Babysitter: Killer Queen

Er du til gys, men også til komedie, så skal du helt klart se denne fede komedie-gyserfilm, der lige er udkommet på Netflix. Filmen er 2´eren til ’The Babysitter', hvor den unge Cole på mirakuløst vis overlever en kamp mod en blodig kult, der er ledt af hans ”lækre” babysitter, Bee, der har indgået en aftale med djævlen. I ’The Babysitter: Killer Queen’ følger vi Cole to år efter de uhyggelige begivenheder har fundet sted. Hændelserne hjemsøger ham stadig, men der er stadig ingen, der tror på babysitterens pagt med djævlen, og hendes forsøg på at dræbe ham – lige på nær hans tætte ven og nabo Melanie. Sammen med Melanie forsøger han at glemme de grumme hændelser ved at tage til en fest ved den lokale sø – festen viser sig dog at være en kamp mellem liv og død mellem gode og onde kræfter.

2) A Babysitter's Guide to Monster Hunting

Halloween-film med babysittere er bare et kæmpe hit i år, og denne er nok den hyggeligste på listen over film, du skal se dette efterår. ’A Babysitter's Guide to Monster Hunting’ er en familiefilm, der kan ses af alle (også dem, der HADER gys), og så udkommer den på Netflix d. 14.oktober. Filmen er en opløftede action-komedie, der handler om en teenagepige, Kelly, der modvilligt går med til at babysitte drengen Jacob til Halloween. Det viser sig, at der findes et hemmeligt netværk af babysittere, der beskytter børn mod monstre og andre uhyggelige væsner. For at beskytte Jacob mod de uhyggelige monstre tilslutter Kelly sig det hemmelig netværk. Filmen byder på spænding, grin og mareridt, der bliver til virkelighed.

3) Zombieland: Double Tap

Hvad siger Halloween mere end zombier? De er klamme, døde, og så er de med i denne vildt fede zombie-komediefilm med Emma Stone som en af hovedrollerne. ’Zombieland: Double Tap’ er en efterfølger til filmen ’Zombieland’ fra 2009. I den nye film fra 2019, følger vi de fire hovedpersoner Columbus, Tallahassee, Wichita og Little Rock, der er blevet eksperter i at identificere og udrydde zombier. Filmen er spækket med action, gys, romance og ikke mindst masser af klamme super-zombier, der skal vise sig at blive en stor forhindring for de fire zombie-eksperter. Du kan se filmen på Viaplay.

Pst... man skal være 15 år for at se filmen, så hvis du er under, er det en god idé først at spørger en voksen om lov.

4) The Nightmare Before Christmas

Den skønne Halloween-klassiker, der kan ses på Disney+, er filmen, man SKAL have set mindst én gang i sit liv. Filmen følger skelettet, Jack Skeelington, der er lederen i en uhyggelig Halloween-by. Han er træt af, at Halloween altid bliver fejret på den samme måde år efter år, og en dag opdager han tilfældigvis en hyggelig juleby, hvor julemanden holder til. Jack er meget begejstret for julen, så han beslutter sig for at holde jul i stedet for Halloween, dog med sin egen særlige forståelse for, hvad jul er for noget.

Læs også: Alt du skal vide om Halloween

5) Saw 1-7

’Saw’-filmene er nok definitionen på splatter, og de har været højt på gyserfilms-listerne i mange år. ’Saw’-filmene tager udgangspunkt i den ondskabsfulde og legesyge Jigsaw, der ”Want to play a game” med mennesker, han ikke mener sætter pris på livet. Han tager dem til fange i sit magtfulde spil, hvor de skal løse gåder, give afkald på lemmer og teste deres samvittighed - alt sammen for at kunne blive belønnet med livet til sidst. Kun meget få klare at komme igennem det blodige spil. ’Saw’ er bestemt ikke for dem, der ikke kan lide blod, splatter og ondskabsfulde opgaver.

Pst... man skal være 15 år for at se filmen, så hvis du er under, er det en god idé at se filmen med en voksen eller spørger en voksen om lov først.

6) Scary Movie

Er Saw lige lidt for uhyggelig for dig, så kan du i stedet (næsten) se den i Scary Movie 4. Scary Movie-filmene gør nemlig grin med alle de uhyggelige, klassiske gyserfilm. Så bryder du dig ikke om at blive bange, kan du faktisk næsten se alle de uhyggelige film med en højlydt latter i stedet. Det kræver bare, at du er til sort humor, og er vild med platte, morsomme scener.

7) Joker

Klovne må nok indtage første pladsen, når det kommer til uhyggelige kostumer og gys, og filmen ’Joker’ (fra 2019), der kan ses på Netflix, eller lejes på Viaplay, er ingen undtagelse. Filmen ’Joker’ er forhistorien til Batmans ærkefjende Jokeren. Jokeren, der i virkeligheden hedder Arthur Fleck, bor i Gotham City, der er præget af arbejdsløshed og fattigdom. Han lider af en psykisk sygdom, der får ham til at grine på upassende tidspunkter, hvilket passer fint til hans arbejde som klovn, men faktisk er hans største drøm at blive standupkomiker. Arthur bliver dårligt behandlet af alle omkring ham, hvilket kommer til at få store konsekvenser.

8) Thelma

Er en norsk, romantisk gyserfilm fra 2017, der handler om den religiøse, teenagepige Thelma, der i mødet med den ”forbudte” kærlighed til pigen Anja oplever mystiske og unaturlige kræfter. Desto tættere og desto mere forelsket hun bliver i Anja, desto farligere bliver de overnaturlige begivenheder, der finder sted omkring hende. Lægerne kan ikke forklare de overnaturlige hændelser, og lige som hændelserne bliver farligst, forsvinder Anja på mystisk vis. Filmen, der er spækket med overnaturligt gys, handler om en ung piges identitetskrise og religiøse frigørelse.

Pst... man skal være 15 år for at se filmen, så hvis du er under, er det en god idé først at spørger en voksen om lov.

9) Hubie Halloween

Elsker du gys fortalt på en hylende morsom måde, og er du også bare helt vild med ALLE film, der involverer Adam Sandler, så bliver denne film nok din oktober-favorit på Netflix. Hubie Halloween, der udkommer d. 7. oktober, handler om Hubie Dubois, spillet af Adam Sandler, der hvert år til Halloween ønsker, at den uhyggelige aften bliver afholdt i sikre og trygge rammer, og at der bliver spillet efter reglerne. Men en ny, mystisk nabo får vendt og ned på spillet og skellet mellem fantasi og virkelighed. Hubie Halloween er en film for hele familien, så hvis du er mere til grin og latter end blod og splatter, så skal du se denne film med Adam Sandler.

10) Coraline

Den søde animations-gyserfilm handler om pigen Coraline, der lige er flyttet med sin familie ind i et nyt hus. I det nye hjem finder hun en dør, der leder til en parallelverden, hvor alle hendes drømme går i opfyldelse. Men... Man skal passe på med, hvad man ønsker sig, for det kan hurtigt blive uhyggeligt. Coraline er en u(hyggelig) fortælling, der kan ses med hele familien. Du kan se filmen på videoteket, der er ejet af Cinemateket, eller du kan leje den med hjem helt gratis.

MestLæste